Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1982256 www.bgdnes.bg

Бербо засенчи Агуеро, Тевес и Рууни

Димитър Бербатов отново доказа, че е сред най-добрите нападатели в света, и засенчи с изявите си звезди като Серхио Агуеро, Карлос Тевес и Уейн Рууни.
Един кръг преди края на сезона във Висшата лига българинът има в сметката си повече голове от тях. Димитър е вкарал 14 гола, Рууни има 12, Агуеро е с 11, Тевес също има 11 попадения. Мексиканецът Хавиер Ернандес, който измести Бербо от титулярното място в "Манчестър Юнайтед", е с 9 гола. На този фон напълно логично българският нападател бе избран за "Най-добър играч за сезона във "Фулъм".
Изборът бе направен от почитателите на отбора на клубния сайт на "котиджърс". В класацията Берба изпревари халфа Йоргос Карагунис, който остана на втората позиция. Третото място е за десния бек Саша Рийтер.
"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен - каза Бербо. - Чест е да бъда футболист на "Фулъм" и се наслаждавам на играта си. Тази награда е нещо специално за мен. Футболът е отборна игра и този приз е и за съотборниците ми. Ние постигаме успехите заедно и гледам напред към още много мачове с тях."
Тези думи на българина се тълкуват и като заявка, че той няма намерение да напуска "Фулъм" през лятото. Въпреки това бъдещето на Бербатов не е съвсем ясно.
На Острова все повече се говори, че мениджърът Мартин Йол може да напусне "Крейвън котидж" и да поеме "Евертън". "Карамелите" остават без наставник, след като стана ясно, че Дейвид Мойс поема "Манчестър Юнайтед". Твърде е вероятно, ако Йол отиде в "Евертън", Бербатов да го последва в този клуб. Не е тайна, че Митко се нави да играе във "Фулъм" именно заради холандския мениджър, с когото работи преди години в "Тотнъм".

Звездите на Арсен
Венгер изостават

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер бе критикуван за това, че не привлече през миналото лято Димитър Бербатов. Имаше вариант българинът да премине на "Емиратс" като част от сделката за трансфера на Робин ван Перси от "Арсенал" в "Манчестър Юнайтед".


Венгер заяви, че е бил наясно с качествата на Митко, но никога не е имал намерение да го взима в отбора си. В края на сезона Бербо има повече попадения от водещия реализатор на "артилеристите" Тио Уолкът в първенството. Играчът на "Арсенал" е с 13 гола, а колегите му от нападението Жиру и Подолски са съответно с 11 и 9 попадения. Бербатов е бил точен 14 пъти във Висшата лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама