Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1982339 www.bgdnes.bg

Камата остана без пари

Георги ИВАНОВ

Треньорът на "Литекс" Христо Стоичков ще има съвсем малка сума за летни трансфери и няма да може да подсили отбора си с желаните от него попълнения. Като резултат е  много вероятно Камата да напусне отбора, научи "България Днес" от служители на клуба.
Благодетелят на "оранжевите" Гриша Ганчев от началото на сезона е орязал силно финансирането. Парите на ловчанлии стигат колкото да се издържат, без да се дават високи заплати и премии. Това принуди носителя на ДЗлатна топкаУ да разчита на юноши и на съвсем малко, също млади чужденци като Армандо Ваюши.
Именно във Ваюши и в другата звезда на отбора Георги Миланов е надеждата в касата на "Литекс" да влязат парите, с които да се започне лятната селекция. Двамата са желани от отбори в Русия и Италия.
"Да! Моят мениджър Сокол Хаджия ми търси отбор - призна самият Ваюши. - Все още е много рано и нищо не може да се каже, чак през лятото ще има някаква яснота кой проявява интерес и кой ще предложи оферта. Същото е положението и с моя колега Жоро Миланов. След това е важно каква цена ще поискат от клуба и тогава двете страни да се разберат. На всеки футболист му се играе в по-силно първенство, но за мен това не е на всяка цена. В "Литекс" се чувствам много добре и не бих напуснал, ако нещата не са сериозни", завършва Ваюши.
Главният мениджър на тима от Града на люляците Стойчо Стоилов вчера отказа да коментира ситуацията в клуба.
Проблемът според запознати е, че от "Литекс" искат за двете си звезди, избирани за играч на кръга у нас, твърде високи трансферни цени.
При лошо стечение на обстоятелствата е много възможно Христо Стоичков да си тръгне от Ловеч. Към него има интерес от страна на "Бешикташ", откъдето му дават 500 000 евро годишна заплата. Няма проблем Камата да си събере багажа, защото в момента работи на приятелски начала с Гриша Ганчев.
Ицо също не коментира бъдещето си, но продума за предстоящата селекция. "Естествено, че имам ясна визия за следващия сезон. Трябват ни някои неща, които вече съм си набелязал. Този път сам ще си докарам каквото ми трябва, няма да чакам друг да ми ги кара", категоричен е Христо Стоичков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама