Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/9739669 www.bgdnes.bg

Емо Костадинов открива футболен празник в Дряново

Градът на Колю Фичето посреща 32 отбора от региона и страната за купата вафли „БОРОВЕЦ”, героите от САЩ'94 Емил Костадинов, Бончо Генчев и Пламен Николов – патрони на турнира

Община Дряново, ФК „Локомотив 1927” (Дряново), БФС, ЗС на БФС - Велико Търново и ОС на БФС - Габрово организират за поредна година  незабравимо преживяване за младите футболни надежди на България. Тази година е юбилейното 5-то издание на турнира, а големият празник в Дряново е в продължение на четири дни, от 17-ти до 20-ти юни. Децата от региона и цялата страна ще премерят сили на обновените терени стадион „Локомотив” и стадион „Републиканец” в село Царева ливада.

Реклама

Стотиците участници ще бъдат от 4-ри възрастови групи:

Футбол 5 – деца родени 2013г.

Футбол 7 – деца родени 2012г.

Футбол 7 – деца родени 2011г.

Футбол 11 – деца родени 2007/2008г.

Те ще премерят сили и ще имат възможността да се срещнат и получат съвети от патроните на турнира - легендарните футболисти Емил Костадинов, Бончо Генчев и Пламен Николов. С много награди и призове за децата!

„Това вече e традиция в Дряново, с цел развитие на детско юношеските школи в региона”, заяви ръководството на Община Дряново.

Кметът на Община Дряново г-н Трифон Панчев, председателят на ОбС-Дряново г-н Тодор Георгиев-Теди Джорджо и екипът на ФК "Локомотив 1927" (Дряново) безкрайно благодарят за подкрепата на ръководството на вафли "БОРОВЕЦ", на БФС, на фирмите „ДОНИТАС”- Дряново, на “Platex 1945” Дряново, "YAVOR-M" Дряново, магазини "АРИСТО" Дряново, "Фото Dryanovo", охранителна фирма "Делта Гард" и на мобилния оператор Vivacom.

Турнирът ще бъде проведен в съответствие и при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност във връзка с пандемията от COVID-19.

Отборите получават преференциални условия за настаняване в хотелските бази с нощувка и храноден.

За доброто настроение и информация за програмата, мачовете, резултати, отбори и състави с озвучаване на зелените килими в Дряново и Царева ливада, ще се погрижи DJ-тандема, официалните водещи и ди-джей на българският национален отбор по волейбол - Teddy Georgo, DJ Theo и DJ George.

Реклама

Заявки за турнира можете да направите при Председател на УС и директор ДЮШ – Пламен Обрешков. Телефон: 0878357607 Мейл: [email protected]. Пресконференцията за турнира в Дряново, ще се проведе на 11.05. (вторник) от 11:00 часа, в Пресклуб България” – Национален Стадион „Васил Левски” София.

„Очакваме ви в ДРЯНОВО!”, добавят организаторите на голямото събитие. Те припомнят, че това е градът на великия майстор Колю Фичето. В дряновския край се намира легендарният Дряновски манастир, пещерата „Бачо Киро”, в която са открити първите следи от живот на Хомо сапиенс в Европа! Градът е обявен за планински курорт преди 90 години заради благоприятния си климат и чистия въздух! Дряново е наблизо за всички - на 20 минути път от областните центрове Габрово и Велико Търново и на по-малко от 3 часа път от София, Пловдив, Варна и Бургас!

Реклама
Реклама
Реклама