Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14370605 www.bgdnes.bg

Терор в Белград! Друсан отличник разстреля десет души

Девет или десет души разстреля надрусан белградски пубер без да му мигне окото.

Страшната касапница става в средно училище в сръбската столица в сряда сутринта. Към момента на завършването на редакционния брой на "България Днес" данните за жертвите се разминават - според едни източници са те са девет, според други - десет. Със сигурност са загинали осем деца и един пазач в училището. По непотвърдена информация, има и убита учителка по история. Медиите в западната ни съседка съобщават, че извършителят е ученик в същото училище (гимназията носи името "Владислав Рибникар" и при това е разстрелял учениците от своя собствен клас. Той е на 14 години и е с инициали К. К. От свидетелски показания косвено става ясно, че първото му име е Коста, но фамилията му не се разкрива в интерес на разследването. Оцелели съученици на стрелеца са сигурни, че учителката по история, чиято смърт е непотвърдена, е сред убитите. Нещо повече - тя е била главната мишена на Коста. Изтрещелият момък изчаква да започне училищния ден и влиза в сградата на даскалото малко след 08:00 часа. Въоръцен, той се упътва към кабинета по история, където класът му има час.

"Влезе и започна да пръска куршуми. Първо уби учителката, после насочи оръжието към нас и продължи стрлбата. Наскоро Коста получи ниска оценка по история и полудя" - гласи един от свидетелските разкази, цитирани от македонския в. "Курир". Гръмнатият пазач вероятно се е насочил към мястото на стрелбата, за да помогне, но и той е загинал в мелето. Ранените при показната акция на пубера са шест. Когато е изхабил патроните, младият палач тръгва да бяга, но е заловен почти веднага - още в училищния двор или на близка улица. Той е отведен в участък и по предварителни данни се е оправдал за масовото убийство с това, че е психопат. Районът на "Владислав Рибникар" почернява от полиция и линейки. Всички деца са евакуирани на безопасно разстояние, пострадалите са откарани в болница. Думите на Коста, че е психопат, не са тайна, предвид постъпката му. Но доскоро, никой не е подозирал, че има сериозни отклонения. Тийнейджърът е бил отличник и е от добро семейство. Неговият баща, според медиите, е известен радиолог.

Трагедията е втори случай на масова стрелба в Бивша Югославия. Миналата година чв Цетине, Черна гора, откачен разстреля 11 души насред улицата.

Четете още

Убиец беглец от Нидерландия застрелян в Скопие

Убиец беглец от Нидерландия застрелян в Скопие

Кръв на католически празник в Ню Орлиънс

Кръв на католически празник в Ню Орлиънс

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама