Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14388929 www.bgdnes.bg

НОВА КАСАПНИЦА в Сърбия! Нацикилър с калашник на кървав поход за 8 трупа

Сърбия ще бъде обезоръжена и напълнена с полицаи, за да няма повече кървави походи като от предходните дни. Това се заканва сръбският президент Александър Вучич след втората касапница в страната само в рамките на два дни, при която загиват нови 8 души.

След кървавото меле в училище в Белград западната ни съседка отново е изправена на нокти от умопобъркан убиец, който излиза на кървав поход. Килърът и още няколко човека се спречвкат в двора на школото, при което бандитът изчезва и се връща малко по-късно с калашник. Започва канонадата, в която се опитва да ликвидира четиримата души, с които възниква разпрата. След като поваля всички, нападателят се качва отново в колата, с която е дошъл, и тръгва към съседно село, където стреля по четирима души. Походът продължава към следващото село, където на мушката му се озовават 21-годишен полицай, който не е бил на работа, и по-малката му сестра. И двамата загиват. Жертвите са общо 8 души, а 13 са ранени. Бащата на едно от пострадалите момичета разкрива, че ръката на дъщеря му е толкова лошо разпокъсана от куршуми, че лекарите се принуждават да я ампутират.  Загиналите при стрелбата, са били нейни приятели, с които израства.

Реклама

Цялата полиция в района е вдигната на крак и цяла нощ 600 ченгета издирват изверга. На сутринта той заловен в Крагуевац. Идентифицират го като Урош Блажич, а при ареста е облечен с тениска с нацистки символи.

След касапницата президентът Александър Вучич обяви, че ще бъдат предприети строги мерки, с които страната ще бъде разоръжена. За целта вече готви промени в Закона за боеприпасите, които ще затегнат възможностите за притежание на оръжие.

„Около 400 000 са хората, които ще бъдат подложени на строги меркии. Ще обезоръжим Сърбия, а наказанията ще бъдат драстични", заявява Вучич. „И това няма да е достатъчно, а и за малкото оръжия, които са останали, ще има медицински, психиатрични и други прегледи на всеки шест месеца“, допълва президентът. Заедно с това той обяви, че ще бъдат назначени накуп 1200 полицаи, а във всяко от 330-те училища в Белград ще има ченге. „Ще ни струва 25 милиона евро повече, но намерихме парите“, допълва още Вучич.

Четете още

Най-жестокият килър на света ! Стрелецът от Белград убива и любимата си

Най-жестокият килър на света ! Стрелецът от Белград убива и любимата си

Ужаси край Дунав: Килии за мъчения и екзекуции се крият в мрака на замъка "Баба Вида"

Ужаси край Дунав: Килии за мъчения и екзекуции се крият в мрака на замъка "Баба Вида"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама