Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14565807 www.bgdnes.bg

230 души в болница след дива оргия на плажа

Двеста и трийсет автомобилисти постъпват в шокова зала след тежко препиване.

Трагикомичното събитие се разиграва в Тексас, където миналата събота и неделя е организиран т. нар. "уикенд без горнища". Това е ежегоден двудневен фестивал на Кристал Бийч край Мексиканския залив. Първоначално замислен като офроуд състезание и забавление с джипове, в последните години уикендът без горнища е Аполонов празник на напиването, оргиите и автопроизшествията.

Реклама

Въпреки името на турнира участниците и особено участничките в него не са задължени да са съблечени от кръста нагоре - само се препоръчва. Въпреки това много от тях изпълняват този съвет - разголването надгражда напиването и блъскането с джипове.

След двугодишно прекъсване заради короната "уикендът без горнища" е възобновен и натрупаната енергия избухва. Щатската полиция се готви от март насам да посрещне гостите и да осигури адекватни мерки за сигурност на Кристал Бийч. Очакванията на властите са за 10 хиляди посетители. На плажа отиват малко повече, но както се казва, проблемът не е в количеството, а в качеството.

Кристал Бийч е в извънградска местност и е девствен плаж - няма скара-бира. Всеки сам си носи ядене и пиене или само пиене. Резултатът от двудневния купон са 230 приети в интензивно отделение заради натравяне с всякакви пърцуци и наранявания в гонките. На последните ще бъдат повдигнати обвинения, ако се възстановят. Голям брой участници в нудисткото автомобилно шоу са с по-леки наранявания или физически травми. Срещу около 30 души са заведени дела за саботиране на обществения ред.

"Ресурсът ни е крайно недостатъчен за такова мероприятие" - заявява в свое оправдание местният шериф Рей Нолън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама