Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/18095804 www.bgdnes.bg

Хипопотам 3 пъти яде и плюе жертва, гълта му ръката

Три пъти дъвкан и плют от хипопотам мъж оцелява по вселенско чудо и, въпреки че е на косъм да изгуби две ръце, крак и дори живота си, се разминава само с една загубена ръка.

Пол Темплър е туристически гид в сафари парк в Зимбабве, когато се случва смразяващият инцидент, пише "Лад байбъл". Мъжът и негови колеги с няколко туристически групи са в каяци близо до водопада Виктория в търсене на диви животни и живописни гледки. Забелязват наблизо стадо хипопотами, които се плацикат във водата. Не забелязват едно животно, което се приближава по дъното към тях, и с все сила блъска лодката. Водачът изхвърча и пада във водата.

Реклама

Пол строява другите си колеги да изведат туристите на безопасно място, а самият той се насочва с лодката към падналия в реката. За ужас на Пол той вижда как хипопотам се приближава "като торпедо под водата", блъска лодката му и той също изхвърча и пада. "В този момент усетих нещо странно през средата на тялото си", спомня си Темплър. "Сякаш долната ми половина беше мокра, а горната суха. Протегнах ръка към тялото си, за да се ориентирам какво се случва, тъй като нищо не можех да видя. В този момент усетих четина", разказва Пол за момента, в който осъзнава, че половината му тяло е напъхано в пастта на 1,5-тонния звяр. Започва яростна борба на живот и смърт.

Хипопотамът размята Пол с уста като детска играчка, правейки тялото му на решето с острите си зъби. Три пъти животното успява почти да погълне не особено едрия Темплър, който се бори като Чък Норис с цяла рота бойци. "По едно време се чудех дали ще умра от кръвозагуба, или от удавяне", признава Пол. В крайна сметка колегата му загива, а Пол се озовава с откъснати парчета месо от тялото в болница. По тялото му са открити 38 рани, а един от туристите, които му помагат да излезе на брега и да му спре кръвотечението, разкрива, че една от дупките била толкова голяма, че се виждала част от белия дроб на Пол.

Въпреки че лекарите не дават много шансове на Темплър да оцелее и са категорични, че дори да оцелее, най-вероятно ще загуби двете си ръце и един крак, в крайна сметка той не само оживява, но и се разделя само с едната си ръка. Което, макар и гадно, е доста по-оптимистично от лекарските прогнози.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама