Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/18098799 www.bgdnes.bg

Стълба в небето построиха в Норвегия

Нова „плаваща" стълба бе открита в Норвегия. Тя е наречена Stigull и е с дължина 131 фута (39,9288 метра). Стълбата виси на около 2591 фута (789 метра) над норвежкия фиорд в малкото селце Лоен, в северозападната част на страната.

Атрактивното съоръжение може да накара повечето хора да треперят казва Хелге Бьо, който ръководи процеса на изграждане на стълбата. Той допълва, че погледнато от висящия мост Gjolmunne в Лоен изглежда така, сякаш хората се носят във въздуха.

Реклама

Стълбата има 120 стъпала и е най-новото допълнение към адреналиновите приключения в селцето, което е част от маршрута за катерене Via ferrata.

Stigull разкрива изумителните пейзажи на норвежката природа, погледнати през погледа на завладяващата тръпка от „летенето" в небето. Стълбата е под ъгъл от 45 градуса и е достъпна само за алпинисти, които вече да стигнали до част от маршрута на Via ferrara.

"Ако можете да преглътнете главозамайващите височини, гледката си заслужава – помислете си за блестяща синя вода, обградена от планини и облаци", казва още Хегел Бьо – "човекът зад стълбата", цинира Нова ТВ.

След като се изкачите докрая на стълбата и стигнете върха на Mount Hoven, ще бъдете възнаградени не само с разкошните пейзажи на Норвегия, но можете и да хапнете в ресторант, след което да слезете „обратно на земята" с кабинков лифт.

Четете още

Глобусът на смъртта на MOTO EXPO 2024

Глобусът на смъртта на MOTO EXPO 2024

Показват първия БГ пепелник

Показват първия БГ пепелник

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама