Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18492566 www.bgdnes.bg

Оперират вдовицата на княз Кардам

Мириам де Унгрия се върна в Мадрид за интервенцията

Вдовицата на княз Кардам - Мириам де Унгрия, претърпя операция наскоро.

Принцесата прекара последните седмици в Мадрид. Въпреки че след втория си брак с принц Гази бин Мохамед - братовчед на крал Абдула, испанката е част от йорданския двор, тя се възползва от началото на лятото, за да се върне в родината си.

Дизайнерката на бижута пътува до Испания с двойна цел. Първата е да се наслади на няколко дни със сина си Белтран - княз на България. Той току-що е завършил докторската си степен по физика. Другата цел на посещението на Мириам де Унгрия е от здравословен характер.

Реклама

Вдовицата на Кардам се подложи на интервенция на дясната ръка. Причината не е скорошен проблем. Травмата е следствие от много тежката автомобилна катастрофа, която тя претърпя през 2008 г. Колата, в която пътуваха първородният син на Симеон и съпругата му, се блъсна в дърво и се преобърна на метър от фасадата на къща. И Кардам, и Мириам са заклещени между железата на автомобила. Два екипа на пожарната отиват на място, за да ги извадят от колата. Вследствие на жестокия удар Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и множество фрактури на двете ръце. Мириам от своя страна е леко пострадала с фрактура на лакътя и различни натъртвания. Съпругът й прекара седем години в кома, преди да почине през 2015-а.

Мириам е била оперирана преди малко повече от 15 дни. Наложило се е да остане една нощ в клиниката, където е извършена интервенцията. При изписването си принцесата е била придружена от най-малкия си син, от когото не се е отделяла оттогава. След като се възстанови, княгинята на Търново ще се върне в Йордания при съпруга си.

Четете още

Българският престолонаследник Борис IV залюби принцесата на Нидерландия

Българският престолонаследник Борис IV залюби принцесата на Нидерландия

Пазителят на короната Борис Търновски се завърна в Испания

Пазителят на короната Борис Търновски се завърна в Испания

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама