Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/18980686 www.bgdnes.bg

Тиктокъри продават дрога на руските войници

Z-командир се опълчва срещу употребата на дрога в армията, арестуван е

Командир от Z-aрмията на Путин се загрижва твърде много за здравето на войниците и е арестуван.

Ръководителят на щурмова бригада Володимир Новиков се изправя срещу мощен враг - президента на Чечения Рамзан Кадиров и неговия "елитен" батальон "Ахмат". Т.нар. "кадировци" или "тик ток-войски" постоянно се рекламират в социалните мрежи като супер ефективна военна част. Още при обсадата на Мариупол през 2022 г. стана ясно, че чеченците не са непобедими, но те упорито "стоят" на фронта поне медийно. 

На "Ахмат" се приписват зловещи функции - да върви след войниците на първа линия с насочени оръжия в гърбовете им и да ги разстрелват, ако се обърнат назад. Чеченските отряди са използвани и за репресии над цивилното население в окупираните територии. Случаят с Новиков разкрива друга тяхна (и вероятно основна) функция. Циркулиращите по фронтовата линия кадировци държат "пазара" на наркотици - т.е. зарибяват обикновените войници и им продават упойващи вещества на огромна цена. Поне това твърдят от лагера на отстранения и неутрализиран Новиков. Безумната активност в тик-ток е димна завеса за уж нелегалната търговия. В същото време "Ахмат" е недосегаем - всеизвестен факт е че нито нито една институция не се занимава с Кадиров и подчинените му. Нещо повече - Кадиров е герой на Руската федерация.

Привилегиите на кадировците са повод за раздор в Z-лагера: Новиков и неговите защитници също са националпатриоти със заслуги. Командирът изиграва ключова роля в пробива на украинската отбрана край Донецк това лято. Отстраненият кадър се радва на подкрепата на Игор Стрелков-Гиркин, терорист, критикуващ Путин и Шойгу заради тяхната "мекушавост". На страната на Новиков е и радикалният православно-фашистки телевизионен канал "Царград". По него се излъчват сюжети, че смяната на военния министър Сергей Шойгу с Андрей Белоусов е само проформа. Военното министерство в Москва продължава да тъне в корупция и да поддържа икономически изгодните злоупотреби в армията, в това число и с живота и здравето на войниците. Руските пропагандисти нерядко повтарят фразата: "Ще народят още". Последното се отнася за жените, които ще родят още войници на мястото на загиналите.

Четете още

"Ританата зелка" пак е на мода!

"Ританата зелка" пак е на мода!

Момичето "Хоук Туа" е тормозено от кибермниаци

Момичето "Хоук Туа" е тормозено от кибермниаци

Исус втрещи в "Съдебен спор": Жена ми успокоява бебето с дрога в кърмата

Исус втрещи в "Съдебен спор": Жена ми успокоява бебето с дрога в кърмата

Има и такива родители - НАСИЛНИЦИ. Вижте най-бруталните случаи

Има и такива родители - НАСИЛНИЦИ. Вижте най-бруталните случаи

Реклама
Реклама
Реклама