Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/19087625 www.bgdnes.bg

Тарзан вари ракия от кокосови орехи

Крадец на дребно отвежда децата си в джунглата и живее като Тарзан от три години насам.

Том Филипс, глава на семейство от малко селище в западната част на Нова Зеландия изчезва безследно през септември 2021. Липсват и двете му дъщери - Ембър и Джейда, както и сина му Маверик. В онзи момент децата са между 5 и 8 години. Неговата съпруга Кейтрин го е напуснала, той отглежда отроците сам. Заради трудното си финансово положение извършва няколко обира и кражби на коли. Наложени са му ограничения да не напуска родния си район и редовна подписка в полицейския участък. Нещата вървят към затвор и съответно - отнемане на децата. За да го предотврати, Том взима Маверик, Джейда и Ембър и ги отвежда неизвестно къде. Сигналът за изчезването им е подаден от майката Катрин. Първоначално не се знае преди колко време е изчезнало семейството. По сателитни снимки на къщата и колата е установено, че бягството е било 5 дни преди майката да звънне на ченгетата.

Автомобилът е намерен на плаж на 30-40 км от къщата. Той е изоставен на пясъка, а от бащата и децата няма следа. В акцията по издирването се включват хеликоптери, бреговата охрана и лесничеи. До един момент се работи по версията, че Том и невръстните деца са влезли в морето и са се удавили, но телата им никога и никъде не изплуват. Следователите променят версията си - че с-во Филипс са сменили самоличностите и са започнали нов живот някъде другаде в страната. Мотивите на бащата да стори това са бягство от правосъдието и желание да откъсне момчето и момичетата от майка им. Предположението е валидно до миналата година, когато Том и едно от децата (предполагаемо Маверик) изведнъж се появяват на планински път. Те се опитват да разбият витрина на магазин на бензиностанция. Том е видимо пиян. Мъжът и момчето са облечени в дрехи в цвят каки и с покрити лица. Те изчезват от полезрението на камерите и изглежда се скриват в гъстата гора.

Хипотезата за смяна на имената и преместването се сгромолясва. Счита се, че Том, Джейда, Ембър и Маверик се крият някъде из тропическия лес. Те не напускат най-непристъпните кътчета на гората и живеят на диви плодове, треви, дъждовна вода и това, което дава природата. Според криминалистите това е особено опасно за живота на децата. Що се отнася до пиянството на Том - вероятно той сам си произвежда алкохол от гнил кокос. Случаят би могъл да бъде забравен, ако миналата седмица новозеландецът не бе забелязан от група ловци на диви свине. Брадясалият горски и децата му ненадейно изскачат между дърветата и после отново се скриват. Сега всичко се връща към начална точка - отново всички видове служби дирят бегълците напразно.

Четете още

Актьорът озвучител Мариан Маринов: На 24 г. бях Дон Корлеоне в "Кръстникът"

Актьорът озвучител Мариан Маринов: На 24 г. бях Дон Корлеоне в "Кръстникът"

Новата звезда от "Братя" сериозно обвързан
Новата звезда от "Братя" сериозно обвързан

Новата звезда от "Братя" сериозно обвързан

Героят Зоро скоро става на 100 години (Снимки)

Героят Зоро скоро става на 100 години (Снимки)

Обявеният за най-лош филм е най-популярният за 2016 година

Обявеният за най-лош филм е най-популярният за 2016 година

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама