Реклама
https://m.bgdnes.bg/video/article/10812588 www.bgdnes.bg

Мамуд и Бланко спечелиха голямата награда на фестивала в Сан Ремо

Младите италиански изпълнители Мамуд и Бланко, сформирали дует специално за фестивала в Сан Ремо, спечелиха голямата награда с песента "Brividi" ("Тръпки"), съобщават РАИ Уно и АНСА.

Истинското име на Мамуд е Алесандро Мамуд. Той е наполовина италианец, наполовина египтянин. Роден е през 1992 г. в Милано. Пее в стил поп, хип хоп, ар енд би, като съчетава традиционното им звучене с типични за арабската музика нотки. Има два издадени албума досега. През 2016 г. участва в категорията за млади изпълнители на фестивала в Сан Ремо. През 2019 г. печели голямата награда на фестивала с песента "Пари". Тогава това породи полемика, защото песента бе възприета като не особено романтична, а представители на крайната десница, сред които и Матео Салвини, не харесаха неиталианските ориенталски нотки в нея. С тази песен после Мамуд отиде на Евровизия, където се класира втори.

Реклама

Бланко пък беше най-младият участник във феста тази година. Истинското му име е Рикардо Фабрикони. Той е роден през 2003 г. в малко градче в провинция Бреша. От малък се вдъхновява от изпълнителите Пино Даниеле, Лучо Дала и Лучо Батисти, но и от италианските рапъри и хип хоп певци. Стилът му се определя като алтернативен хип хоп, примесен с рап рок и ар ен би. Издал е един албум досега.

Песента, с която Мамуд и Бланко се представиха тази година в Сан Ремо, бе определена от критиците като прочувствено изпълнение, перфектно съчетаващо специфичните гласове на двамата изпълнители и разказващо за грешките, които човек допуска в любовта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама