Реклама
https://m.bgdnes.bg/video/article/12154751 www.bgdnes.bg

Бионсе пусна дългоочаквания си нов албум "Renaissance"

Бионсе издаде дългоочаквания си седми студиен албум "Renaissance", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Това е първата продукция на изпълнителката от шест години насам, след като през 2016 г. излезе "Lemonade".

Реклама

Новият албум съдържа 16 песни в различни жанрове, сред които диско, афроритми и хаус.

Към името на албума "Renaissance" е добавено и "Act 1". Бионсе обясни, че той е част от трилогия, записана по време на коронавирусната пандемия.

Изпълнителката публикува дълго изявление на уебсайта си, което повтаря пост от профила й в Инстаграм. Тя благодари на семейството си за подкрепата и вдъхновението.

"Този проект в три действия беше записван в продължение на три години по време на пандемията", споделя 40-годишната певица. "Създаването на албума ми даде пространство за мечти и ми позволи да избягам по времето, което бе плашещо за целия свят. Позволи ми да се почувствам свободна и настроена за приключения, когато се случваха малко неща. Намерението ми бе да създам безопасно място. Място, свободно от перфекционизъм и прекалено обмисляне. Място да крещиш, да се освободиш, по почувстваш свободата".

Албумът "Renaissance" беше официално пуснат на пазара по-малко от 36 часа, след като се появи в интернет, което предизвиква възмущението на почитателите на Бионсе.

Членовете на фен клуба на певеца - известен като Beyhive - призоваха хората да не споделят линкове или да слушат записите преди официалното излизане на продукцията.

Пилотният сингъл "Break My Soul" от новия албум на Бионсе излезе през юни и е силно повлиян от хаус музиката.

Реклама

Сред песните, включени в "Renaissance", също са "I'm That Girl", "Cosy", "Alien Superstar", "Cuff It", "Energy", "Church Girl".

Изпълнителката е рекордьор по брой на спечелени награди "Грами", като колекцията й наброява 28 статуетки. Тя изпревари Алисън Краус, която държеше рекорда с 27 музикални отличия.

Бионсе е омъжена за рапъра и бизнесмен Джей Зи от 2008 г. Двамата имат дъщеря Блу Айви, родена през януари 2012 г. Те станаха родители и на близнаците Руми и Сър през юни 2017 г., припомня ДПА.

Реклама
Реклама
Реклама