Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/16772474 www.bgdnes.bg

Acibadem през 2023: Година на постигнати цели advertorial icon

За Acibadem Healthcare Group 2023 беше година на постигнати цели и реализирани проекти. Водещ доставчик на здравни услуги в Турция и чужбина, Acibadem навлиза в 2024 г. с мрежа от 24 болници и 16 медицински центъра в 5 държави, които привличат пациенти от цял свят. Университетът Acibadem, висше учебно заведение от същия бранд, приключи инвестициите си в зелени алтернативи и вече задоволява 100% от енергийните си нужди чрез възобновяеми източници на енергия, с приблизително нулеви въглеродни емисии. Наскоро наградена като осемкратен шампион по износ на здравни услуги в Турция, компанията планира да продължи да инвестира в разширяване на своята мрежа, подобряване на услугите и прилагане на устойчиви решения за бъдещето.

Разширяване на болничната мрежа и точките за контакт

През 2023 г. Acibadem Healthcare Group придоби най-голямата частна болница в Измир, третият по големина град в Турция, и два медицински центъра в същия град. Така след откриването на LEED Gold-сертифицираната болница Acibadem Atasehir през септември 2022 г. и придобиването на лечебните заведения в Измир, веригата Acibadem в момента включва 24 болници и 16 медицински центъра в пет държави, включително Турция, България, Македония, Сърбия и Нидерландия.

Acibadem увеличи присъствието си на международния пазар до 58 Health Point офиса в 29 държави и 53 града. Това са контактните точки за международни пациенти, които търсят второ медицинско мнение или се интересуват от лечение в болници Acibadem. С над 400 служители, офисите Health Point предоставят информация, консултации и 360-градусова подкрепа на международни пациенти, които пътуват до Турция за медицински услуги.

Инвестиции в технологии и иновации

Болници Acibadem са известни с капацитета си да решават сложни медицински случаи. Това е мястото, където наскоро бяха успешно разделени сиамски близнаци, а 8-килограмово бе трансплантирано с черен дроб. Това е и мястото, където за една година са лекувани над 600 деца със сърдечни заболявания, включително новородени, с над 95% успеваемост. Acibadem беше първото лечебно заведение в Турция и региона, което приложи CAR Т-клетъчна терапия - иновативно лечение на рак, което използва имунни клетки за атакуване на тумори.

През 2023 г. Acibadem продължи да инвестира в човешки ресурси и съвременни технологии, за да осигури възможно най-добрите грижи и резултати за своите пациенти. С екип от над 3000 лекари и повече от 5000 медицински сестри, болничната верига разполага с едни от най-добрите медицински специалисти в своите сфери. Болничната група е известна с центровете си от клас А в областта на онкологията, неврологията и неврохирургията, трансплантация на органи и костен мозък, сърдечни грижи, педиатрични грижи, инвитро оплождане, гръбначна хирургия и спортна медицина. Наскоро отворилите Международен център за ставни заболявания в болница Acibadem Maslak и Център за роботизирана рехабилитация в болница Acibadem Taksim концентрират богат опит и технологии, за да помагат на своите пациенти да възстановят двигателните си функции и качество на живот.

Сред приоритетите на Acibadem е най-съвременно лечение на онкологични заболявания, за което спомага най-новото високотехнологично оборудване, достъпно в света. Пациентите на Acibadem имат достъп до най-новите апарати за лъчетерапия, включително Кибер нож (CyberKnife) за неинвазивна радиохирургия, Гама нож (Gamma Knife ICON) за мозъчни тумори и лезии, MR Linac, комбиниращ линеен ускорител и магнитен резонанс (ЯМР), и Ethos, който въвежда изкуствен интелект (AI) в лечението на рака. Acibadem продължава да инвестира в най-новите технологии, за да осигури най-високо ниво на безопасност, прецизност и ефикасност за своите пациенти.

Образование за бъдещите поколения в здравеопазването

Acibadem е първият доставчик на здравни услуги в Турция, изградил висше учебно заведение в своята структура. Създаден през 2007 г. от Acibadem Health & Education Foundation като организация с нестопанска цел, днес университетът Acibadem Mehmet Ali Aydinlar University обучава следващото поколение професионалисти в медицината, фармацията, здравните науки. В него се помещават Обучителен център за клинични симулации (CASE), изследователски лаборатории и център за биодизайн, създадени да развиват напреднали умения и ноу-хау. Със 733 служители, 5 596 студенти и 8 675 завършили бакалавърски, магистърски и асоциирани програми, университетът Acibadem привлича студенти от цял свят. През учебната 2022-2023 година 280 международни студенти в 5 факултета избраха учебното заведение за своето обучение.

С мисъл за бъдещето, университетът инициира и реализира сериозни зелени проекти. По повод 100-годишнината на Република Турция през октомври 2023 г., университетът Acibadem обяви, че вече задоволява 100% от енергийните си нужди от естествени източници, като вятърна и слънчева енергия. По този начин значително ще се намали корпоративният въглероден отпечатък. Енергийните инвестиции са еквивалентни на засаждането на 300 000 дървета върху 2 000 000 m² площ, а годишно в атмосферата ще бъдат изпускани 7 500 тона по-малко въглероден диоксид.

В услуга на пациентите, с грижа към живота

През 2023 година повече от 5,5 милиона пациенти посетиха Acibadem за своите здравни нужди. Степента на тяхната удовлетвореност е 95%, според проучвания и анкети сред пациентите. Над 50 000 международни пациенти от 5 континента и 96 държави избраха Acibadem за своето лечение. От естетични и пластични операции до сложни и комплексни видове лечение, минимално инвазивна и роботизирана хирургия, медицинските екипи посрещат всеки пациент с експертни умения и грижовно отношение.

  • Сиамски близнаци - Мултидисциплинарна хирургия: 5-месечни близнаци, свързани от гръдната стена до корема, пристигнаха в болница Acibadem Atakent от Алжир. Черният дроб и перикардът на децата бяха слети, липсваха гръден кош и ребра, а едното от момичетата бе с тежка хидроцефалия, поради което главата ѝ нарастваше бързо. След 6 месеца интензивна подготовка и планиране, включително виртуални операции върху 3D компютърни модели, близначките бяха успешно разделени със сложна операция, продължила 9 часа. Повече от 100 лекари, медицински сестри и технически персонал обединиха усилията си по време на предоперативния процес, операцията и проследяването. 4 месеца по-късно момичетата бяха изписани да се приберат вкъщи, за да започнат новия си самостоятелен живот.
  • Роботизирана рехабилитация – Увреждане на гръбначномозъчен нерв: Жена от Кувейт страдаше от частична парализа и ограничена подвижност поради увреждане на гръбначномозъчен нерв по време на операция в своята страна. Въпреки че беше търсила лечение в САЩ и изпитваше постоянна болка, тя постигна значителен напредък едва след като започна рехабилитационна програма в Acibadem. След интензивна 9-месечна физиотерапия и план за рехабилитация, включително роботизирана рехабилитация през последните 3 месеца, тя вече може да ходи самостоятелно и да изпълнява ежедневните си дейности.
  • Лъчетерапия – Рак на кожата (Меланом): Пациентка от България страдаше от голям тумор в областта на бузата. Внуците вкъщи дори не смеели да я погледнат в лицето. Беше преминала няколко операции, но туморът винаги се завръщал. В Acibadem пациентката беше лекувана с лъчетерапия с отличен резултат: туморът изчезна напълно. Възрастната жена започна отново да говори и играе с внуците си.
  • Лечение на спастичност - Селективна дорзална ризотомия (SDR): 4-годишно момче с церебрална парализа от Ирак страдаше от тежка спастичност и болезнени спазми. Acibadem предложи селективна дорзална ризотомия - операция, извършвана за намаляване на спастичността или високия мускулен тонус. След успешна SDR хирургия и едномесечна физическа рехабилитация в Acibadem, семейството се завърна в родния си град и продължи физиотерапията у дома. Днес момчето е на 5 години и може да ходи самостоятелно с помощни средства. Скоро ще може да върви без никаква подкрепа. Той е по-уверено и социално дете, което има възможност за по-добър живот.

За допълнителна информация и консултация:

Реклама
Реклама
Реклама