Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/6434400 www.bgdnes.bg

Ванга: Постепенно откажете месото, за да сте здрави!

"Постепенно откажете месото, за да сте здрави!", съветвала Вангелия Гущерова хората, болни от сърце или атеросклероза, както е медицинското название на болестта. Според нея с това заболяване не трябва да се преяжда и трябвало да се консумира повече ръжен хляб. "Така ще си запазят здравето хората и ще оцелеят. Освен това яжте повече бели храни и намалете мазнината от храната си. Поне веднъж седмично болните от сърце яжте варено жито и пийте вода, за да имате сила. Не пушете. Може да приемате преди ядене само по 20-30 грама ракия за дезинфекция. Не повече. Лягайте рано и ставайте рано", съветвала пророчицата. Баба Ванга е смятала, че за да се поддържа здраво сърцето и тялото, рано напролет или през септември трябва да се правят обливания с вода, в която 30 мин. е вряла орехова шума. "Освен това с тази диагноза трябва всяка вечер да ядете по една глава лук", съветвала лечителката. Веднъж Ванга се срещнала с един доктор, който бил иглотерапевт и помагал успешно на болни от атеросклероза. Тя му казала: "Лечението с игли е правилно, но за да имате успехи, трябва да работите не с метални, а с глинени игли, така както са ги правили в древността. И тези игли да ги нагрявате на жар, а не с електричество, защото и в човека има електричество, по този начин вие го засилвате, а това пречи да се въздейства правилно на определените места", обяснила Ванга. Лекарят й възразил, че това означава връщане назад в медицината, а пророчицата му отговорила: "Ами да, всичко се връща назад, огледай се около теб, това време вече е дошло!", обяснила пророчицата.

СТОП НА АТЕРОСКЛЕРОЗАТА

Атеросклерозата е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга вътрешния слой на големите и средните артерии на организма. В тях се отлагат мастни вещества и стените на съдовете стават по-дебели и по-твърди. Тя е едно от най-страшните заболявания и обикновено засяга възрастните хора. Развива се в продължение на целия човешки живот, като предизвиква различни заболявания. При нея по стените на кръвоносните съдове се наслагва холестерол, от който се образуват т.нар. плаки. Една от любимите рецепти на Ванга за лечение на атеросклероза е с листа от праскова. В 1 литър вода се варят 25 листа, докато сместа остане 250 мл. Изпива се за 1 ден. И така 6 месеца, за да има ефект. Медовината, според пророчицата, също помага, ако е приготвена по следния начин. В 1 литър вода се слагат 5 лъжици мед. Вари се няколко часа на бавен огън, като непрекъснато се маха пяната. Към врящата течност се прибавят канела, ванилия, черен пипер. Изсипва се в затворен съд, държи се на тъмно 40 дни и е готова за пиене. Друга нейна рецепта, с която е изцерила сърдечноболен, била следната: В дървено хаванче счуквате 20 ситно нарязани листа от индрише и ги смесвате с 250 грама мед. Взема се по 1 с.л. два пъти дневно. Според Ванга и билковите чайове за успокоение също помагат при атеросклерозата, защото подобряват функциите на мозъчните ядра.
Преди да използвате която и да е от посочените рецепти, консултирайте се с лекар. Препоръката важи и за алергични хора.

Реклама

рецепта 1: С бял оман и водка

С един литър водка или ракия се заливат 100 грама корен от бял оман. Кисне 14 дни. Често се разклаща. Взема се по 1 чаена лъжичка на гладно 30 минути преди ядене четири пъти на ден. Да се приема и рибено масло - то е балсам против атеросклероза.

рецепта 2: И розмаринът се бори с болките в сърцето

Смесват се добре по 100 грама салвия, розмарин, бял равнец, хвощ, мащерка, великденче, пелин. Две супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне един час. Пие се по 4 пъти на ден по 150 мл, 30 минути преди ядене.

рецепта 3: Листата от бреза също помагат

С 600 мл вряла вода се заливат 15 листа от бреза. Кисне един час. Пие се четири пъти на ден по 150 мл половин час преди ядене.

рецепта 4: И орехите церят запушени съдове

В един литър вода се слагат 10 счукани с черупките ореха и 2 супени лъжици маточина. Ври 10 минути. Кисне 1 час. Пие се по 50 мл 4 пъти на ден преди ядене. Към рецептата да се ядат и лимони в продължение на 14 дни всеки ден по три, нарязани или изцедени.

рецепта 5: Очанка при атеросклероза

Няколко пъти през годината се приготвя отвара от 1 супена лъжица листа и цвят от очанка, 1 супена лъжица борови връхчета, един лимон, нарязан на парченца, 2 супени лъжици мед, който се слага накрая. Билките врат на тих огън 15 минути. Изстива и се прецежда отварата. Пие се по една кафена чашка три пъти на ден преди хранене.

Реклама

рецепта 6: Лайката цери и сърцето

Смесват се по 200 грама цвят лайка и подбел и 300 грама жълт кантарион. Две супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 1 час, пие се по 4 пъти на ден след хранене по 150 мл.

рецепта 7: И медицинската ружа действа благотворно

Смесват се 200 грама цвят лайка и по 300 грама блатен аир и медицинска ружа. Една чаена лъжица от сместа се залива с 250 мл студена вода, кисне 10 часа. Прецежда се и се пие 4 пъти на ден по 50 мл преди хранене с мед.

рецепта 8: Жълтият кантарион цери заболяването

Шест супени лъжици ситно нарязани пресни цветове от жълт кантарион се заливат с 500 мл чист зехтин. Съдът престоява 10 дни на слънце. Зехтинът почервенява. Това се прави още два пъти общо 4 пъти за 40 дни. Т.е. бутилката се напълва наведнъж с 4 дози и стои на слънце 40 дни. От получената настойка се приема по 1 супена лъжица три пъти на ден на гладно.

рецепта 9: С ленено или конопено семе

Една супена лъжица смляно на брашно ленено или конопено семе се залива с 300 мл студена вода. Слага се на огъня да кипне и ври 2-3 мин. След като поизстине, се изпива на глътки цялото количество, един път на ден.

рецепта 10: И бръшлянът "отпушва" съдовете

20-30 листенца от бръшлян се варят в 1 л вода, докато тя стане половин л. След това се прибавят 20 грама (две пакетчета) сакъз (дъвка). Сместа се прецежда и се налива в буркан. Пие се сутрин и вечер по 1 с.л. Пие се в продължение на 1 месец, а след това 1 месец се почива. Ако не е настъпил оздравителен ефект, лечението може да продължи още 1 месец.
ВНИМАНИЕ! Бръшлянът трябва да се взима само под лекарски контрол, тъй като могат да настъпят отравяния.

Редакцията ще публикува и ваши рецепти, препоръчани от Ванга, на адрес: [email protected]

Следващия път - за болестта АСТМА

Реклама
Реклама
Реклама