Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17818508 www.bgdnes.bg

Йосиф Сърчаджиев с ИЗПОВЕД на 79 г.: Често не ми се живее!

Не мога да ходя, страдам за съпругата си Райна, но децата не ме оставиха по Великден и ми се работи, казва актьорът

79-ата си годишнина навърши малко преди Великден актьорът Йосиф Сърчаджиев.

"Не съм празнувал с торта, защото още страдам по съпругата си Райна. Ана не ме оставя, Пролетин също се обажда, така че не може да се каже, че съм самотен. И други хора ми се обадиха за празниците. Но не ми е до празнуване", сподели актьорът.

Реклама

През февруари почина съпругата му Райна Томова, с която повече от 60 години дели и радости и скърби. Райна е жената, която доскоро се грижеше за Йосиф. Тя го измъкна и след инсулта, който актьорът прекара през 2004 година.

"Не знам как ще й се отблагодаря за всичко, което е направила за мен. Още не мога да повярвам, че я няма", тъжен е Сърчаджиев. Двамата със съпругата му изкарваха цяло лято в село Кирчево, Ловешко, но откакто се влоши здравословното състояние на Райна, се върнали в София, да ги наглеждат Ана и Пролетин, синът на Райна от първия брак и общата им дъщеря.

"Върнах се като режисьор, но откак тя си отиде, почти нищо не правя. Често не ми се живее, макар че животът е хубав, но когато имаш с кого да го споделиш. Сега ми е трудно да ходя, не мога, придвижвам се бавно, не искам да съм грижа за децата си, но много ми се работи, играе ми се, дори ми се режисира отново. И ще го направя", обещава си Йосиф.

Актьорът вярва в задгробния живот, тъй като е виждал как жена му, която е била медиум, разговаряла с духове.

"Имаше сеанси, аз съм присъствал, гледал съм. Пишеха й на различни езици и не можехме да разберем много, но после се убеждавахме, че не са измислица. Освен всичко аз също съм преживял среща със смъртта, но тя не ме пожела", казва актьорът.

"Бил съм оттатък, знаят всички. Не помня много, само като се събудих, почувствах облекчение, някакво вътрешно доволство. После през годините, докато заспивах, чувах разни мои приятели, които ми говореха някакви неща, покойници", твърди актьорът режисьор.

Реклама

В момента той си мисли как да се върне обратно в театъра, за който по цял ден мечтае. "Част от днешния театър не е моят", категоричен е Сърчаджиев. В началото се притеснявал дали ще успее като режисьор, тъй като обичал да показва на актьорите какво иска.

"Много са ми постановките, хората ги харесват иначе. И пак Райна беше човекът, който ме насочи да почна като режисьор. С нея постоянно се карахме, но бяхме все заедно. Райна е с две години по-голяма от мен. Беше семейна, когато се харесахме. А аз бях войник в Ямбол. Нейният съпруг по ония години беше режисьорът Вихроний Чачановски. Разделиха се, защото сърцето й принадлежеше на мен. Моето също", казва Сърчаджиев.

Четете още

Почина жената на Йосиф Сърчаджиев

Почина жената на Йосиф Сърчаджиев

Йоско Сърчаджиев пази глава на Ленин

Йоско Сърчаджиев пази глава на Ленин

Реклама
Реклама
Реклама