Ето го първото гадже на Ламбо!

Приятел
Автор: БД Онлайн

Ето го първото гадже на Ламбо!

Ученическата му любов

Скъсвахме се от танци и натискане, много го ревнувах, разказва Мими

Мими, или Людмила Стефанова, е първата любов на големия актьор Стефан Данаилов, научи сензационно "България Днес". Красавицата, която Ламбо галено наричал Мими, си изкара трудовия стаж като коректор-стилист в издателство "Народна култура". Тя била най-сериозното увлечение на Мастера преди повече от 30 години.

Двамата с него са съученици от 34-то училище "Д-р Иван Пашов" - сега прочутото руско средно училище "Ал. Пушкин" на ъгъла на ул. "Шишман" и "Аксаков". Тогава Мими е в 11-и "а" клас, а Ламбо - в 11 "в". Всички момичета си падат по него, само Мими не го поглежда. Това го влудява и той я сваля с два-три влажни погледа на един купон. От яд и ревност намацва белите й обувки със синьо мастило.

"Обувките бяха на мама. Едва не изядох боя, че съм ги съсипала", спомня си Мими. Прегръдките и целувките с Ламбо й се услаждат, затова омаяната девойка тръгва с него по купони.

"Най-често се събирахме у Митко Стефанов, сина на диригента Васил Стефанов, на ъгъла на "Сан Стефано" и "Шипка". Той имаше грамофон и получаваше плочи от чужбина. Скъсвахме се от танци и натискане. И у Данаилови сме се събирали, в големия апартамент до телевизията. Но само когато родителите на Ламбо ги нямаше", разказва Мими.

През цялото време, докато са заедно, красивата девойка силно ревнува актьора. "Обичах и да му се репча, особено ако покани друго момиче да танцува с него на купоните. Той пръв ме покани на концерт в зала "България". Помня, че слушахме Чайковски. После ме заведе на театър - в Армията на "Раковска". Гледахме сестра му Росица Данаилова и Иван Кондов. Толкова ми е силен споменът, че после дълго време не стъпвах на театър", разказва Мими.

И на абитуриентския бал красивата двойка е заедно. Ламбо я взема от къщи. Купонясват до среднощ в бирхалето на ресторант "България". После - в бар "Астория" на бул. "Руски". Мими не помни какво са правили в бара, само се сеща, че там пеел Боян Иванов. След "Астория" абитуриентите се юрват в Борисовата градина и танцуват на лятната естрада. "Хубави времена бяха. Като че ли имаше много по-силна и истинска любов от сега", смята красавицата. За съжаление, както в някои истории за голяма любов, двамата се разделят, защото "не им е било писано".

"На войнишката му клетва в Самоков отидох с неговите родители. Толкова се притеснявах, че дума не обелих в колата. Често ми пишеше любовни писма от казармата. Всичките ги изгорих по-късно, да не попаднат в ръцете на сина ми", разказва Мими. Малко преди да се уволни, Ламбо тактично й пише да не го чака, защото той има намерение да следва.

"Преди да се разделим, аз усещах, че нещо има, не беше всичко наред. Съученик ми каза, че срещнал Ламбо на улицата, когато беше в казармата. Той бил в отпуск, но не ми се обади. Сърцето ми се разби! Прибрах се у дома и звъннах. Ламбо отговори! Тряснах слушалката и легнах болна. Даже вдигнах температура, а майка ми се уплаши", припомня си ученическата изгора на Стефан Данаилов - Мими.

Девойката преживяла тежко раздялата. "На мен вече ми беше време да се женя, но разбирам, че той точно тогава беше започнал да става звезда. Нямаше как да го спирам с любовта ни. Помня дори, че веднъж го срещнах на улицата, но той отмести поглед. Не ни е било писано. Тогава той вече беше женен за Мария, много красива жена. Разбрах, че била манекенка и й викали "българската Марина Влади", разказва Мими, която и досега с умиление разказва, че Стефан Данаилов е първата й голяма любов.

Росица Данаилова: Не помня Мими!

"Не помня Мими. Е, вярно, че тогава времената бяха други. Никой не говореше за чувствата си под път и над път - казва сестрата на Ламбо Росица Данаилова. - На клетвата на брат ми аз не можах да отида и за Самоков заминаха само мама и татко. Възможно е да са взели момичето със себе си, те бяха широко скроени хора. Спомням си едно друго гадже на Ламбо - Катето, пак от най-младите му години. Толкова беше хлътнал, милият. Само че Катето замина за Америка, а брат ми страда ли, страда. Но после я забрави и нея", смее се Росица Данаилова. Възрастната жена днес не е в най-цветущото си здраве, но продължава да подкрепя брат си във всяко негово начинание.

Хубавици в Елена се били за Стефан

И днес Ламбо не е загубил чара си. Жени са си скубали косите и си драли лицата с нокти за това коя да притежава снимка на Стефан Данаилов. Необикновеното приключение се случило преди повече от 35 години в град Елена по време на снимките на култовия филм "Иван Кондарев". По това време героят от "На всеки километър" вече бил всенароден любимец, а жените от 15 до 75 примирали всеки път, когато се появял на черно-белия екран. Новината, че в гр. Елена ще се снима филм и че самият майор Деянов ще им дойде на крака, хвърлила в душевен смут еленчанки. Всяка от тях искала поне да се ръкува със своя идол, а в мечтите си най-смелите дори си представяли как ще пият кафе с него в някоя сладкарница. Самият Ламбо дори и при най-добро желание едва ли би могъл да отдели нужното внимание на всички красиви балканджийки, тъй като снимките често продължавали с часове.

Случката, която се е превърнала в истинска градска легенда за еленчани, се разиграла в самия център. В местната книжарница получили снимки на най-известните български артисти: Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Никола Анастасов, Стоянка Мутафова и, разбира се, Стефан Данаилов. Новината за снимките бързо обходила малкото градче и пред книжарницата се заформила опашка. Дали от София са изпратили малко снимки на Ламбо, или продавачките са ги скрили за свои познати и приятелки историята мълчи. Фактът обаче е, че когато книжарницата отворила врати, в нея имало само една снимка на Данаилов. Две от чакалите повече от половин час млади жени яростно се вкопчили в черно-бялата фотография и започнали да я дърпат. Всяка от тях искала да притежава образа на Ламбо и нямала никакво намерение да го дава без бой на съперничката си. След като не могли да се разберат с добро, двете фенки се хванали за косите и започнали да скубят накъдрените си фризури. А когато и това не помогнало, в употреба влезли ноктите и токчетата на обувките. Накрая победителката от двубоя излязла на улицата, стискайки гордо в ръка скъсаната фотография на своя идол.

Лили АНГЕЛОВА

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Мнения

  Споделете

  CAPTCHA изображение
  Лили Игнатова стана диспечер

  Лили Игнатова стана диспечер

  Гледам художествена само по телевизора, казва златното момиче на България 52-годишната кралица на художествената гимнастика от близкото минало Лили Игнатова днес работи като диспечер в Българския спортен тотализатор. Носителката на 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа по художествена

  Богаташът на Антония Петрова я заряза

  Богаташът на Антония Петрова я заряза

  Богатият бизнесмен Никола, с който Мис България 2009 г. Антония Петрова летеше в облаците, я е зарязал, научи вестникът от приятелки на красавицата. Двамата не са заедно от месец, като според запознати на Никола му писнало от постоянните прищевки на Тоца. Блондинката не само настоявала да го следва навсякъде по бизнес срещите му в чужбина,

  Актрисата Яна Маринова:
Мама си отиде, смесваше алкохол и хапчета!

  Актрисата Яна Маринова: Мама си отиде, смесваше алкохол и хапчета!

  Аскет съм, още ми е мъчно, че не й помогнах "Мама си отиде, като смесваше алкохол и хапчета. Но не това я уби, а фактът, че не можа да преживее развода с баща ми", спомня си с тъга актрисата Яна Маринова. Така тя обяснява и защо е станала аскет и никога не си позволява повече от чаша вино. "Бях на шест, когато баща ми изостави майка ми.

  Слави води Нора Недкова в имението си в Монако!

  Слави води Нора Недкова в имението си в Монако!

  Нора Недкова е тръгнала за Монако на романтичен уикенд със Слави Трифонов Актуалната плеймейтка не спирала да се хвали, че ще ходи в Монако с мъж, за когото доскоро е можела само да мечтае. На въпроса "Кой е той?“, тя само се кискала и намигала и казвала: „Тайна, тайна, тайна“. За всички от обкръжението й обаче е ясно, че това е Слави,

  Внучката на Тодор Колев - Теодора Кулева:
Не съм с връзки в "Откраднат живот"

  Внучката на Тодор Колев - Теодора Кулева: Не съм с връзки в "Откраднат живот"

  Лили Иванова и дядо са ми пример Коя е тя 25-годишната Теодора Кулева е внучка на големия актьор Тодор Колев. Завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Ивайло Христов. И двамата й родители - Албена Колева и Венцислав Кулев, са завършили ВИТИЗ. Майка й става актриса, а баща й пише пиеси и се занимава с журналистика.

  Део вдига палат в Годеч

  Део вдига палат в Годеч

  Строи си къща до тази на брат си, работи за второ дете Водещият на тотото Деян Славчев-Део си купи имот в Годеч, недалеч от къщата на най-малкия си брат Александър. Веднага след като времето се затопли, телевизионерът и половинката му Мариана започват подготовка за строежа на собствено жилище за двамата и сина им Борислав,

  Актуално

  Гаджето на гимнастичката Цвети Найденова шокира с нецензурни видеа

  Гаджето на гимнастичката Цвети Найденова шокира с нецензурни видеа

  Приятелят на олимпийската медалистка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Найденова - Марсел Величков шокира с нецензурни видеа, пише HotArena. Marso, както е псевдонимът на рапъра е най-скандалният изпълнител в момента и видеата му предизвикаха редица коментари на отдавна свикналата на скандални клипове публика.

  Мини Ми почина от поркане

  Мини Ми почина от поркане

  Смърт заради прекомерна употреба на алкохол застигна актьора лилипут Върн Тройър. Известният като Мини Ми от "Остин Пауърс" малък човек е висок едва 81 см. Той напуска този свят на 49 години. Приживе Тройър признава, че има сериозни проблеми с

  Дара и Павел & Венци Венц публично се изгавриха с Гери-Никол (Видео)

  Дара и Павел & Венци Венц публично се изгавриха с Гери-Никол (Видео)

  Много се спекулира по темата дали тийнсензациите Дара и Гери-Никол са приятелки или враждуват. Многократно двете се правиха на дружки на светски събития, но хората в обкръженията им твърдят обратното, пише HotArena. Истината била, че пред камерите и прожекторите дамите просто се отдавали на лицемерие.

  Жоро Италианеца стана за смях с последната си брутална изцепка

  Жоро Италианеца стана за смях с последната си брутална изцепка

  Почитателите на „София ден и нощ“ си направиха жестока гавра със Стефан Раденков, известен като Жоро Италианеца. В социалните мрежи мачото качи снимка, на която позира с дрехи специално произведени за него. Това, което шашна последователите му бе надпис на плата покриващ интимните му части: „Хапче лапни, голям к.р извади“.

  Иниеста е феномен

  Иниеста е феномен

  Победата на "Барселона" над "Севиля" с 5:0 във финала за Купата на краля донесе на Андрес Иниеста последния трофей с тима. Халфът отбеляза един от головете. "Дали е сигурно, че Андрес ще напусне "Барса"? Той сам трябва да вземе решението и да го обяви. Иниеста е феноменален футболист, който носи наслада за окото си изявите си",

  Не пропускай

  Най-интимните тайни на Глория се пазят от гримьорка

  Най-интимните тайни на Глория се пазят от гримьорка

  Не близките роднини и приятели знаят най-съкровените тайни на Глория, а гримьорката й Джулия Ангелова. С нея примата на фолка работи повече от 10 години и отношенията им отдавна не са само професионални. Изпълнителката на „Крепост“ често споделя проблемите си с Джули, както всички галено я наричат. Глория дори се съветва с нея по важни въпроси от

  Гергана напусна България

  Гергана напусна България

  На дербито между ЦСКА-София и „Левски“ (2:2) бомбичка уцели полицайката Гергана Зашева-Методиева. Вследствие на случилото се тя претърпя операция за спасяване на зрението на едното око. Преди 15 години имаше подобен случай. Тогава бомбичка от агитката на ЦСКА удари друга жена - Гергана Орлова. "Живея във Франция от три години - сподели тя пред

  Саня Борисова сваля приятели на Ники Илиев

  Саня Борисова сваля приятели на Ники Илиев

  Раздялата на режисьора Ники Илиев и Саня Борисова се оказа изненада за мнозина, макар за предстоящия крах на брака им да се говореше отдавна, а приятелите им бяха убедени, че това няма как да не се случи. Първоначално обвиненията за проваления брак паднаха върху плещите на Ники, той дори беше замесен в любовна връзка с актриса от „Скъпи

  Лекуват тигър със стволови клетки

  Лекуват тигър със стволови клетки

  Сибирският тигър Игор от унгарска зоологическа градина получи лечение със стволови клетки на тазобедрената става, съобщава Ройтерс. По този начин ветеринарите се надяват хищникът бързо да се възстанови и да има по-малка нужда от лекарства. Игор е 13-годишен тигър, питомец на зоологическата градина в южния унгарски град Сегед.

  Бербатов спира

  Бербатов спира

  Димитър Бербатов ще прекрати кариерата си, ако не си намери нов отбор през лятото. "Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши - каза той. - Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира." Бербо определя играта си в английския гранд "Манчестър Юнайтед" като награда за