Ето го първото гадже на Ламбо!

Приятел
Автор: БД Онлайн

Ето го първото гадже на Ламбо!

Ученическата му любов

Скъсвахме се от танци и натискане, много го ревнувах, разказва Мими

Мими, или Людмила Стефанова, е първата любов на големия актьор Стефан Данаилов, научи сензационно "България Днес". Красавицата, която Ламбо галено наричал Мими, си изкара трудовия стаж като коректор-стилист в издателство "Народна култура". Тя била най-сериозното увлечение на Мастера преди повече от 30 години.

Двамата с него са съученици от 34-то училище "Д-р Иван Пашов" - сега прочутото руско средно училище "Ал. Пушкин" на ъгъла на ул. "Шишман" и "Аксаков". Тогава Мими е в 11-и "а" клас, а Ламбо - в 11 "в". Всички момичета си падат по него, само Мими не го поглежда. Това го влудява и той я сваля с два-три влажни погледа на един купон. От яд и ревност намацва белите й обувки със синьо мастило.

"Обувките бяха на мама. Едва не изядох боя, че съм ги съсипала", спомня си Мими. Прегръдките и целувките с Ламбо й се услаждат, затова омаяната девойка тръгва с него по купони.

"Най-често се събирахме у Митко Стефанов, сина на диригента Васил Стефанов, на ъгъла на "Сан Стефано" и "Шипка". Той имаше грамофон и получаваше плочи от чужбина. Скъсвахме се от танци и натискане. И у Данаилови сме се събирали, в големия апартамент до телевизията. Но само когато родителите на Ламбо ги нямаше", разказва Мими.

През цялото време, докато са заедно, красивата девойка силно ревнува актьора. "Обичах и да му се репча, особено ако покани друго момиче да танцува с него на купоните. Той пръв ме покани на концерт в зала "България". Помня, че слушахме Чайковски. После ме заведе на театър - в Армията на "Раковска". Гледахме сестра му Росица Данаилова и Иван Кондов. Толкова ми е силен споменът, че после дълго време не стъпвах на театър", разказва Мими.

И на абитуриентския бал красивата двойка е заедно. Ламбо я взема от къщи. Купонясват до среднощ в бирхалето на ресторант "България". После - в бар "Астория" на бул. "Руски". Мими не помни какво са правили в бара, само се сеща, че там пеел Боян Иванов. След "Астория" абитуриентите се юрват в Борисовата градина и танцуват на лятната естрада. "Хубави времена бяха. Като че ли имаше много по-силна и истинска любов от сега", смята красавицата. За съжаление, както в някои истории за голяма любов, двамата се разделят, защото "не им е било писано".

"На войнишката му клетва в Самоков отидох с неговите родители. Толкова се притеснявах, че дума не обелих в колата. Често ми пишеше любовни писма от казармата. Всичките ги изгорих по-късно, да не попаднат в ръцете на сина ми", разказва Мими. Малко преди да се уволни, Ламбо тактично й пише да не го чака, защото той има намерение да следва.

"Преди да се разделим, аз усещах, че нещо има, не беше всичко наред. Съученик ми каза, че срещнал Ламбо на улицата, когато беше в казармата. Той бил в отпуск, но не ми се обади. Сърцето ми се разби! Прибрах се у дома и звъннах. Ламбо отговори! Тряснах слушалката и легнах болна. Даже вдигнах температура, а майка ми се уплаши", припомня си ученическата изгора на Стефан Данаилов - Мими.

Девойката преживяла тежко раздялата. "На мен вече ми беше време да се женя, но разбирам, че той точно тогава беше започнал да става звезда. Нямаше как да го спирам с любовта ни. Помня дори, че веднъж го срещнах на улицата, но той отмести поглед. Не ни е било писано. Тогава той вече беше женен за Мария, много красива жена. Разбрах, че била манекенка и й викали "българската Марина Влади", разказва Мими, която и досега с умиление разказва, че Стефан Данаилов е първата й голяма любов.

Росица Данаилова: Не помня Мими!

"Не помня Мими. Е, вярно, че тогава времената бяха други. Никой не говореше за чувствата си под път и над път - казва сестрата на Ламбо Росица Данаилова. - На клетвата на брат ми аз не можах да отида и за Самоков заминаха само мама и татко. Възможно е да са взели момичето със себе си, те бяха широко скроени хора. Спомням си едно друго гадже на Ламбо - Катето, пак от най-младите му години. Толкова беше хлътнал, милият. Само че Катето замина за Америка, а брат ми страда ли, страда. Но после я забрави и нея", смее се Росица Данаилова. Възрастната жена днес не е в най-цветущото си здраве, но продължава да подкрепя брат си във всяко негово начинание.

Хубавици в Елена се били за Стефан

И днес Ламбо не е загубил чара си. Жени са си скубали косите и си драли лицата с нокти за това коя да притежава снимка на Стефан Данаилов. Необикновеното приключение се случило преди повече от 35 години в град Елена по време на снимките на култовия филм "Иван Кондарев". По това време героят от "На всеки километър" вече бил всенароден любимец, а жените от 15 до 75 примирали всеки път, когато се появял на черно-белия екран. Новината, че в гр. Елена ще се снима филм и че самият майор Деянов ще им дойде на крака, хвърлила в душевен смут еленчанки. Всяка от тях искала поне да се ръкува със своя идол, а в мечтите си най-смелите дори си представяли как ще пият кафе с него в някоя сладкарница. Самият Ламбо дори и при най-добро желание едва ли би могъл да отдели нужното внимание на всички красиви балканджийки, тъй като снимките често продължавали с часове.

Случката, която се е превърнала в истинска градска легенда за еленчани, се разиграла в самия център. В местната книжарница получили снимки на най-известните български артисти: Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Никола Анастасов, Стоянка Мутафова и, разбира се, Стефан Данаилов. Новината за снимките бързо обходила малкото градче и пред книжарницата се заформила опашка. Дали от София са изпратили малко снимки на Ламбо, или продавачките са ги скрили за свои познати и приятелки историята мълчи. Фактът обаче е, че когато книжарницата отворила врати, в нея имало само една снимка на Данаилов. Две от чакалите повече от половин час млади жени яростно се вкопчили в черно-бялата фотография и започнали да я дърпат. Всяка от тях искала да притежава образа на Ламбо и нямала никакво намерение да го дава без бой на съперничката си. След като не могли да се разберат с добро, двете фенки се хванали за косите и започнали да скубят накъдрените си фризури. А когато и това не помогнало, в употреба влезли ноктите и токчетата на обувките. Накрая победителката от двубоя излязла на улицата, стискайки гордо в ръка скъсаната фотография на своя идол.

Лили АНГЕЛОВА

Мнения

  Споделете

  CAPTCHA изображение
  Бате Ненчо грее от щастие

  Бате Ненчо грее от щастие

  Актьорът Ненчо Илиев, по-познат като Бате Ненчо грее от щастие, видяха папараците на "България Днес". Комедиантът изглежда така все едно си разказва вицове наум, разхождайки се из софийските улици. Метнал раница на рамо, илюзионистът се бе пременил с карирана риза, от която се подаваше изпъкнало коремче.

  Мара Отварачката гасне по Гущеров

  Мара Отварачката гасне по Гущеров

  Фолкпевицата Мария гасне по бившия си мъж Християн Гущеров! Макар двамата да са разделени от повече от година, чалгарката не може да го прежали и използва удобен момент да му се обясни в любов. Последният й напън е чрез парчето "Чувал ли си за такива", чийто видеоклип Отварачката пусна буквално няколко дни преди сватбата на Гущеров с новата му

  Крисия сама на море

  Крисия сама на море

  Детето чудо Крисия отиде на море без родителите си. 14-годишната певица е на почивка в Китен заедно с кака си Тифани. Двете са на летен лагер, който е организиран от училището им в Разград. "С майка им преценихме, че са достатъчно големи и отговорни, за да ходят на море без нас. Ние сме във Варна, а те са на юг.

  Емо Чолаков с книга на плажа

  Емо Чолаков с книга на плажа

  Синоптикът Емил Чолаков знае кога да ходи на море! Верен на професионалния си нюх, популярното лице от малкия екран уцели малкото слънчеви дни това лято, за да отиде на почивка. Облечен в бански на райе, Чолаков доволно се излегна на шезлонг на плаж край Лозенец и запълни свободното време с книга в ръка.

  Саня Борисова мери евтини чепици

  Саня Борисова мери евтини чепици

  На лов за евтини обувки тръгна бившата съпруга на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова. Блондинката обиколи няколко магазина и изгуби часове, докато намери най-подходящите чепици за себе си. След като пробва различни видове, Саня избра най-удобните обувки, плати ги и доволна напусна

  Стефан Димитров, шеф на ловците в Стара Загора:
Няма да излеземда бием диви прасета!

  Стефан Димитров, шеф на ловците в Стара Загора: Няма да излеземда бием диви прасета!

  Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по

  Актуално

  Застреляха личния кардиолог на Джордж Буш-старши на улицата в Хюстън (Видео)

  Застреляха личния кардиолог на Джордж Буш-старши на улицата в Хюстън (Видео)

  Личният кардиолог на 41-вия президент на САЩ Джордж Буш-старши - Марк Хаускнект, е бил убит при улична стрелба в Хюстън. Заподозрян за извършител е около 30-годишен мъж, който все още не е заловен от полицията, предава Канал 3.  В петък малко преди 9 часа сутринта д-р Марк Хаускнект отивал с велосипед на работа.

  Йордан Марчинков на раздумка

  Йордан Марчинков на раздумка

  На лежерна разходка с раздумка със стар приятел се отдаде българският певец Йордан Марчинков. Той се отдаде на неангажираща среща със свой другар в района на НДК в столицата. И като истински артист, Марчинков беше емоционален, докато говореше - махаше с ръце и разпалено

  Мара Отварачката гасне по Гущеров

  Мара Отварачката гасне по Гущеров

  Фолкпевицата Мария гасне по бившия си мъж Християн Гущеров! Макар двамата да са разделени от повече от година, чалгарката не може да го прежали и използва удобен момент да му се обясни в любов. Последният й напън е чрез парчето "Чувал ли си за такива", чийто видеоклип Отварачката пусна буквално няколко дни преди сватбата на Гущеров с новата му

  Димитър Тодоранов на шопинг

  Димитър Тодоранов на шопинг

  Бизнесменът Димитър Тодоранов се отдаде на летен шопинг, видяха папараците на "България Днес". Меценатът се разходи из магазин, пълен със спортни стоки, и си напазарува оборудване за къмпинг. Очевидно скоро му предстои почивка и той иска да е максимално добре

  Моника Валериева и световният дизайнер Филип Плейн заедно?

  Моника Валериева и световният дизайнер Филип Плейн заедно?

  Плеймейтката Моника Валериева скандализира за пореден път социалните мрежи. Този път тя сподели снимка, на която е в секси поза заедно с известния немски дизайнер Филип Плейн.  Двамата позират до басейна в имението на Плейн. Минути, след като кадърът беше качен, красавицата го изтри. До преди няколко месеца Моника беше сгодена за катарски

  Не пропускай

  Русата Златка скъса с ММА боеца

  Русата Златка скъса с ММА боеца

  Русата Златка и ММА боецът Георги Валентинов вече не са двойка. Това разкриха категорично пред "България Днес" техни приятели. Двамата приключили връзката си преди около месец, когато сложили край на опитите да закрепят крехките си отношения. Златка и Георги се опитали да скрият, че са скъсали, но само няколко дни по-късно се разчуло и

  Саня Борисова мери евтини чепици

  Саня Борисова мери евтини чепици

  На лов за евтини обувки тръгна бившата съпруга на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова. Блондинката обиколи няколко магазина и изгуби часове, докато намери най-подходящите чепици за себе си. След като пробва различни видове, Саня избра най-удобните обувки, плати ги и доволна напусна

  100-тонен динозавър крачил край Трън

  100-тонен динозавър крачил край Трън

  Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

  Паркират кофи за смет на инвалидно място

  Паркират кофи за смет на инвалидно място

  За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

  Гого Лозанов си избира дестинация

  Гого Лозанов си избира дестинация

  Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.