Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6676230 www.bgdnes.bg

Раздор тресе Братя Галеви

Дупнишките мафиоти са се скарали заради семействата си

Единият от издирваните напирал да се връща у нас, другият му се опъвал

Сериозен раздор е настъпил в отношенията между дупнишките мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев - Братя Галеви, разкриват информирани източници пред "Бълагрия Днес". По думите им противно на очакванията разривът в отношенията им не е настъпил заради подялба на милиони, а заради семействата им.

Според източниците ни неразделните от десетилетия бивши барети изпаднали в остри противоречия, защото единият от тях напирал да се връща в България, а другият категорично отхвърлял идеята кракът му да стъпи обратно в родината. Към момента това няма как да се случи легално, тъй като Галеви имат да изтърпяват у нас присъди за рекет и изнудване. Те са обявени за издирване от Интерпол, но вече близо пет години ченгетата не са влезли в дирите им. Ако сега Галеви стъпят в България, те веднага ще бъдат арестувани и вкарани в затвора, за да излежат наказанията си. Не така обаче ще стоят нещата след три-четири години, когато изтича абсолютната давност по присъдите им и те могат да се приберат в родината си като свободни хора.

Реклама

Твърди се, че спорът между бегълци за завръщането им у нас довел до крайно вледеняване в отношенията им. Според запознати Ангел Христов стоял твърдо на позицията, че трябва да се прибере в България, защото му писнало да митарства по света и да е далеч от семейството си, към което бил болезнено привързан. Тук той е оставил жена си, дъщеря си и сина си. Не че според слуховете той не се виждал тайно в чужбина с близките си, но това не го задоволявало. Запознати разкриват, че нервите на Христов били опънати до краен предел от раздялата със семейството и той вече дори бил готов да се предаде и да излежи присъдата си, но да сложи край на изгнаничеството.

Противно на "брат" си, Пламен Галев бил твърдо на позицията, че за нищо на света няма да се върне в родината, а камо ли да направи това, преди да дойде давността на присъдата му. Семейството на Галев отдавна е в Лондон и той няма проблеми да се среща с близките си в различни точки по света. Бившият командос извел жена си и двете им деца предвидливо още преди да започнат проблемите му с правосъдието. Официалната версия в Дупница е, че устроил семейството си в английската столица, защото държал наследниците му да получат солидно образование. Неофициално се говори, че е прибегнал до този вариант, защото се страхувал враговете му да не посегнат на живота им. Липсата на жена си у нас Пламен Галев набързо компенсирал с любовница от Дупница, която била пълно физическо копие на съпругата му. Младата жена му родила дете, което той припознал. Според местни любовницата и момиченцето й продължавали да живеят в Дупница, но двете не били достатъчен мотив за Галев да рискува и да се върне у нас. Клюката в града носи, че младата жена периодично изчезвала от Дупница за по около месец и ходела на срещи в чужбина с любовника си.

Никой в Дупница не се наема да каже как ще приключи спорът между двамата бивши командоси и дали той ще сложи край на неразбиваемия тандем Братя Галеви, но темата е широко коментирана в града. Според местните бегълците от правосъдието изобщо не са изоставили бизнеса си тук, който се движи от най-верните им "лейтенанти". Твърди се, че бегълците от правосъдието дори инвестирали в недвижима собственост. Като една от последните им придобивки се сочи четириетажна къща в Дупница, която се намира в близост до градската градина и наскоро е основно ремонтирана. Освежена е и резиденцията на Галеви в близкото село Ресилово. Раздвижването в двата имота местните тълкуват като знак за завръщане на босовете.

Пет години ги търсят

Бившите командоси Ангел Христов и Пламен Галев изчезнаха от страната, за да не влязат в затвора. Това стана през 2012 г., когато Върховният касационен съд потвърди присъдите на т.нар. Братя Галеви, които всъщност нямат роднинска връзка помежду си. Двамата се изпариха малко преди да бъдат прибрани в пандиза, за да изтърпят наказанията си.

Галев получи 5 години затвор, а Христов - на 4 заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. След бягството на двамата осъдени те бяха обявени за издирване от Интерпол. Оттогава се носят различни версии за тяхното местонахождение, но нито една не е потвърдена от официални източници. Повечето от тях са свързани с различни екзотични дестинации извън Европа.

Ваня ТОДОРОВА

Реклама
Реклама
Реклама