Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6812300 www.bgdnes.bg

Пилешки сърца в тиган

Необходими съставки:

пилешки сърца - 500 г

краве масло - 3 супени лъжици

дафинов лист - 2 броя

червен пипер - 1 чаена лъжица

черен пипер - 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Измивате добре пилешките сърца и ги варите заедно с дафиновия лист и 1/2 чаена лъжица сол около 30 минути, след което ги отцеждате добре.

В сгорещеното масло изсипвате отцедените пилешки сърца и ги задушавате за десетина минути. Накрая добавяте червения и черния пипер и задушавате за още около минута, като разбърквате добре, за да могат всички сърчица да се овкусят добре. Важно е да не пържите дълго сърцата, след като добавите червения пипер, тъй като той бързо прегаря и придава нежелан горчив вкус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама