Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7066319 www.bgdnes.bg

Бащата на Ванко 1 кара такси

Гонят рапъра от шоуто

Беден съм, но живея с честен труд!, казва таткото Петър

"Беден съм, но с честен труд живея! Карам такси и не се срамувам от това. Гордея се с Ванко и го чакам да стане пръв."

Така бащата на звездата от "ВИП брадър" Ванко 1 - Петър Главчев, споделя за живота си, след като синът му влезе в популярното шоу по Нова тв. Откакто е излязъл от затвора, където изтърпя присъда за сводничество, таткото пести всеки лев, който изкарва като шофьор на такси. След като държавата му конфискува 7-етажния хотел със статуята на Христос и двуетажната къща в село Ягодово заради разминаване между официални доходи и имущество, семейство Главчеви в Пловдив сериозно е свило чергата си.

Реклама

От 2009 г. предишният горд собственик на заведението "Комина" Петър Главчев се издържа, като кара такси. Колата му е номер 20 в пловдивската "Интертакси" и може да бъде извикан от тел. 9199. От предишния му луксозен живот и пръскането на столевки по заведенията в Пловдив вече няма и следа.

Петър Главчев обитава от няколко години порутена барака зад Водната палата в Пловдив, като отпред често можело да бъде забелязано паркираното му такси.

Сагата на рапъра Ванко 1, баща му Петър Главчев и неговия братовчед Димитър Рачелов - Рачела, започна през 2003 г. На 5 ноември 2003 г. съдът осъди на 12 години лишаване от свобода Ванко 1, на 10 години братовчеда Димитър Рачелов и на 5 години бащата Петър Главчев. Те бяха признати за виновни по повдигнатите обвинения за склоняване към проституция на момичета, включително и непълнолетни, и за прехвърлянето им зад граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. Събраните материали доказаха, че момичетата са заработвали за рап певеца в Рим, Париж, Брюксел, Ница, Мадрид в периода от началото на 1999 г. до март 2003 година. Съдът не прие само обвинението, че тримата са участвали в организирана и въоръжена престъпна група.

Ванко и роднините му обжалваха пред апелативния съд в Пловдив и не сгрешиха, защото присъдите им бяха намалени. При първия си сблъсък с правосъдието Ванко 1 се възползва от поправка в Наказателния кодекс, кръстена по-късно на него, и изтърпява по-лека присъда, а не първоначално дадената му за сводничество 12 г. По онова време Ванко 1 работи в тухларна фабрика на Пловдивския затвор. В края на всеки месец получава 180 лв. заплата. След работа редовно тренира във фитнес залата на затвора. Прави си татуировка на гърба. Има изписан цитат от Библията: "Приготвиха примка за нозете ми. Душата ми отпадна. Изкопаха пред мене яма и сами паднаха в нея". В свои интервюта от затвора рапърът казва, че иска да промени тотално посоката на българския хип-хоп и песните му да са на социална тематика като на изпълнителите Дъ Гейм и Фифти Сент.

"Изкараха ме едва ли не обществената заплаха. Съдиха ме, прегазвайки ми всичко мило, само и само да ме видят на шибаното бесило". Това е част от текста на парчето "Божията присъда", което рапърът издава след затвора.

Изявите на Ванко 1 стават спорадични. През 2009 г. се завъртя песента му с фолкзвездата Азис "Луд ме правиш". В клипа се редуват кадри на млади жени в оскъдно бельо, които кършат тела около рапъра. От време на време той е сниман и зад решетки. По-късно Ванко 1 записва и друга песен с Азис. В парчетата им най-общо се пее за булевардни момичета, попфолк икони или фрази от сорта: "С банкнота, руса кучко, дай ми оборота!". През 2011 г. хип-хоп изпълнителят обявява, че вече е мениджър и продуцент на моделката Николета Лозанова. Давал наставления по организацията на сватбата й с футболиста Валери Божинов. Записва и песен с нея. Преди няколко месеца Ванко 1 обяви, че шоубизнесът не му е приоритет. Възнамерявал да напише книга за живота си. Упорито избягва въпроси за това как си вади хляба.

Реклама

Рапърът има двама синове, единият е звезда в "Локомотив" (Пловдив), и дъщеря, още ученичка. Със съпругата си Диана Ванко сключи брак, докато бе в затвора. Тогава обясни, че го направил, за да може да му идва на свиждане.

"Досега баща ми действа много добре. Смятам обаче, че няма да е пръв, защото Петко Димитров ще е победителят. Интересен ми е и Кулагин, той говори много интелигентно, а Нора не ми допада. Но досега животът в къщата е забавен", сподели пред "България Днес" футболистът Петър Главчев, който само преди дни трябваше да излезе в Пловдив срещу "Левски", но имаше контузия. "Ще се оправя за следващия мач, дано имам шанс", каза той.

Малко преди да влезе във "ВИП брадър", Ванко 1 отново имаше диви прояви. Той влезе три месеца в затвора, защото карал пиян мерцедеса си. През ноември бе хванат зад волана с 1,3 промила алкохол. Рапърът се споразумя с прокуратурата за 3 месеца затвор. Отнета му бе книжката за 1 г. После влезе във "ВИП брадър".

Междувременно след подаден сигнал до СЕМ, че шоуто героизира "доказан международен престъпник", съветът ще решава другата седмица дали да не изгони Ванко 1 от къщата на Брадъра.

Реклама
Реклама
Реклама