Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/10151323 www.bgdnes.bg

България с два медала от световното за пъстърва

Страхотно представяне отбелязаха българските риболовци по време на световното първенство в дисциплината улов на хищна риба с изкуствени примамки от брега. Състезанието се проведе на участък от река Въча край село Михалково под стената на яз. "Цанков камък". В конкуренцията на 60 състезатели от 15 национални държави, нашите показаха невероятни умения в улова на дъгови пъстърви.

До последно за шампионската титла в индивидуалното класиране се бореше Георги Гетов, който в крайна сметка се окичи със сребърен медал. Изпревари го само младият състезател на Украйна Назарий Боженко. Жоро признава, че тайното оръжие на нашите са били блесни тип клатушки, по които пъстървите полудявали.

Реклама

В отборната надпревара до самия финал шанс за златото имаха България, Украйна, Италия и Русия. В крайна сметка украинците грабнаха титлата, следвани от италианците и само с точка назад бронзът остана за нашите риболовци.

Голямо интервю със сребърния медалист Георги Гетов четете в утрешния брой на вестник "България Днес", 6 септември, понеделник!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама