Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10215393 www.bgdnes.bg

Правят COVID тестове за партита

Нов хит! 

Изследването струва 35 лева, лаборант идва на крака

COVID тестове за партита и събирания са най-новия хит!

Лаборатории предлагат изследвания, за да можете да купонясвате безпроблемно, ако има специални изисквания на мястото, където искате да си отпуснете душата. Така например, ако искате да отидете на кръчма, но нямате зелен сертификат и не сте ваксинирани, за по-малко от час можете да си направите изследване и бързо да получите резултат, за да знаете дали може да отидете на партито.

Всеки такъв антигенен тест струва 35 лева, като лаборант буквално ви идва на крака и няма да ви вземе нито лев за тази услуга, ако сте група от поне 10 души.

Реклама

"Възползвайте се от специалните ни предложения за събития. Три локации и голя набор от услуги, които ще спомогнат както за вашето спокойствие, така и за това на близките ви", гласи любопитната оферта, която набира популярност в социалните мрежи.

Бързите антигенни тестове за COVID-19 са алтернатива на PCR тестовете. За разлика от PCR теста, който открива вирусни частици, антигенният тест доказва наличието на белтък от вирусната обвивка в пробата. Изследва се секрет от носоглътката.

Основните предимства на антигенните тестове са бързият резултат (в рамките на половин час) и по-ниската цена. Това ги прави подходящи за скринингови тествания и бърза ориентация при спешни състояния и пациенти с оплаквания, съмнителни за COVID-19. Антигенният тест може да бъде комбиниран с други бързи тестове (за грип А, грип Б и RSV) за диференциална диагноза при остри респираторни инфекции. Подходящ е за бърз скрининг и отдиференциране на различните диагнози в есенно-зимния период, когато освен COVID-19 често срещани са и различни други респираторни заболявания с вирусен причинител.

В момента е забранено нощните заведения да работят, но част от тях обявиха, че ще продължат да отварят врати, като ще пускат само ваксинирани посетители или такъв с отрицателен тест.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама