Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10445645 www.bgdnes.bg

Звездата от риалити формата Стефан Здравкович: Българи и сърби ни обединява инатът

Все още се чувствам като дете, пълно с живот, за да пее

КОЙ Е ТОЙ

Стефан Здравкович спечели обичта на родната публика с участието си в "Гласът на България". Той е сред малцината, които продължават напред в битката за победата, и има реални шансове да спечели надпреварата. На 27 години е. Търси призванието си дълго време, докато открива музиката едва миналата година.

- "Ако го срещна след време, аз ще се съм този, който ще му поиска автограф. За мен той звучи като абсолютно завършен, страхотен певец", каза за вас Любо Киров. Как се чувствате от тези думи?

Реклама

- Чувствам се наистина поласкан, това са много силни думи и казани от суперзвезда, какъвто е Любо Киров. Това наистина означава много за мен. И то ми помага и ме мотивира да се представя още по-добре на полуфиналите.

- Готов ли сте да спечелите "Гласът на България"? Защо трябва да се случи това?

- Чувствам се подготвен и съм в очакване да се случи всичко. Но от друга страна, животът ти дава това, което никога не можеш да очакваш, така че каквото и да се случи, аз наистина вярвам, че има причина за това.

Мисля, че случващото се в "Гласът на България" помага да установим още по-добри отношения между нашите държави и от друга страна, наистина мисля, че мога да дам на хората в България нещо, което те все още не са чували по отношение на музиката. А те вече ми дадоха много любов и внимание, за което съм благодарен, и да покажа любовта си към тях е най-малкото, което мога да направя. Наистина се надявам да успея и да имам кариера и в България.

- Кой е Стефан Здравкович, който спечели сърцата на много българи? Разкажете ни повече за вас.

Реклама

- Аз все още се чувствам като дете, пълно с живот, което живее, за да пее. Аз съм оптимист, мечтател, който се опитва да повиши енергията си и да бъде търпелив за нещата, които иска да му се случат. Обичам да споделям, обичам да преподавам и да помагам, обичам да карам другите да се чувстват добре и без напрежение.

- Какви са приликите и разликите в живота в Сърбия и България?

- Мисля, че и двете страни имаме това нещо, наречено инат ,и също обичаме да ядем, да пием и да се забавляваме много. Дори езиците ни са много близки, така че наистина се чувствам като у дома си, когато съм в България. Няма много разлика в страните ни, освен може би, че вие имате Черно море, което означава, че имате предимството и възможността за истински летен начин на живот. Музикалната сцена също може би е различна, мисля, че имате повече различни жанрове, които са толкова популярни, колкото и народната музика.

- Какво ви дадоха медитацията и преподаването в Норвегия? Споделете с нас повече за вашите лични способности.

- Медитацията ме научи да се доверявам на процеса и енергията. Научи ме, че вярата наистина е ключ, както и да чувствам любов към всички и всичко. Помогна ми да остана стъпил здраво на земята в наистина важни периоди за мен и ми помогна да остана фокусиран върху основната цел. Научи ме да осъзная кой съм и да остана привързан към някои други неща, които се случиха и се случват по пътя. От друга страна, преподаването на норвежки е нещо, което ме научи колко е важно и какво удовлетворение ми носи да споделям знания, да споделям различни неща с хората. От това научих как реагират различните характери и какви изисквания имат при ученето, така че се научих как да бъда един вид психолог и да съм още по-търпелив за всичко, което предстои.

Реклама
Реклама
Реклама