Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12215129 www.bgdnes.bg

20 дни Гаргамела измъчва пленената Маргарита

15 години затвор за жестокия Илко Тонев

Показва на майката извращенията, които прави с дъщеря й

15 години решетки получи бруталният бургазлия Илко Тонев-Гаргамела за едно от най-жестоките престъпления срещу жена у нас за последните десетилетия. Това реши Окръжният съд в Бургас.

Магистратите признаха Тонев за виновен в бруталното и многократно изнасилване, ръгане, рязане и малтретиране на сексробинята му Маргарита. Гаргамела трябва да плати на жертвата си 180 бона обезщетение за жестоките издевателства върху беззащитната жена.

Реклама

Наказанието си Тонев ще изтърпи при първоначален строг режим.

Всички в съдебната зала бяха шокирани от чутото по време на пледоариите на държавния обвинител и адвокатите по процеса. Прокурор Манол Манолов описа всяко едно зверство, което Гаргамела е причинил на Маргарита, и то с детайли. Жертвата не успя да сдържи сълзите си, докато слушаше.

Тонев и Маргарита са заедно от няколко години. В един момент Гаргамела започва да ревнува приятелката си и я отвлича. Маргарита прекарва 20 дни в плен на бруталния бургазлия, от 8 до 28 юни 2017 г. През тези мъчителни дни Гаргамела я пребива, изнасилва и се гаври с жената.

Юмруци, ритници, метален гаечен ключ тип лула, 120-сантиметрова дървена пръчка и камъни са само част от арсенала на инквизитора. Тонев ръга Маргарита с нож, пребива я брутално, дори опитва да зашие раните й собственоръчно и без обезболяващи. Пребива я жестоко навръх рождения й ден, след което се обажда на майка й с видеоразговор, за да й я покаже премазаната й и унизена дъщеря.

Мъчението на Маргарита свършва на 29 юни. Тогава Гаргамела изхвърля от колата си жената пред УМБАЛ - Бургас. Маргарита едва успява да влезе в болницата и припада на рецепцията. Жертвата се оказва с двустранно счупване на две ребра; разстройство на здравето, временно опасно за живота и коремна травма и доста обезобразено лице. Налага се лекарите да й направят спешна операция в коремната област заради вътрешен кръвоизлив.

Тук идва и една от най-жестоките подробности в зловещата история. Преди да изхвърли Маргарита пред болницата, Тонев я закарал в гориста местност. Разследващите предполагат, че е някъде в бургаската община "Средец". Като за последно Гаргамела решава да си "поиграе" с жертвата си още малко. Размазва я жестоко с гаечен ключ и дървена пръчка. Травмите на Маргарита само от последния побой са счупена долна челюст и потрошен лакът.

След бруталния побой, като зарязва Маргарита пред спешното, пребита почти до смърт, Илко Тонев се укрива в хотел в Китен и при опита си да избяга от полицаите скача от втория етаж. Тогава Тонев се потрошава, а съдията преценява, че е достатъчно да му наложи мярка парична гаранция с мотива, че мъжът е със здравословни проблеми и едва ли може да се укрие. Така независимо от сериозността на престъплението и от богатото му криминално минало Тонев е пуснат. И прави това, което и повечето родни бандити правят в такива случаи. Не спазва нито едно от наложените му ограничения. По неясен и до този момент начин Гаргамела напуска България и бяга в Хага, Холандия, като дори не плаща гаранцията си. Близо три години няма сила, която да върне Тонев у нас, за да понесе наказателна отговорност. В крайна сметка през 2020 г. Тонев е върнат в България.

Реклама

Гаргамела е осъждан за наркотици, публично известно е делото му за 2 кг хероин, след което излежава присъда в затвора. В момента в Холандия се води производство срещу него, след като и там се е появила жертва на сексуален тормоз, мярката му е "задържане под стража". Именно това, че Гаргамела се укрива в Холандия, забави с години старта на процеса за бруталното зверство спрямо Маргарита.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас, подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас, в петнадесетдневен срок.

 Недоволство

След като чу присъдата, майката на жертвата - Поля, не остана доволна.

"Да не забравя, че и той им дете, не му го пожелавам, не съм злобен човек", каза Поля, която по време на пледоарията на прокурора по делото не сдържаше сълзите си, тъй като отново действията на инквизитора бяха описани с пълни подробности.

Реклама
Реклама
Реклама