Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12677238 www.bgdnes.bg

Певицата Богдана Карадочева: 263 кила банани си купи Васко Найденов

Мустафа Чаушев и Боян Иванов стигали до бой при игра на карти, спомня си знаменитата изпълнителка

Богдана Карадочева развърза кесията със спомени на премиерата на общата й със Стефан Димитров мемоарна книга за "доброто старо време" и за недотам добрите неща в него. Пред публика от възторжени фенове певицата разказа най-забавните случки с нейни колеги, останали завинаги в паметта й.
"Имам невероятен спомен с Васил Найденов, който е един от най-големите ми приятели. Бяхме на турне в Канада и отседнахме цялата група в хотел в Торонто, където освен нас нямаше много хора. Дадоха ни по 50 долара джобни за кафе и сандвичи. Един ден излизам на разходка и като се прибирам, виждам във фоайето мургави младежи разтоварват някакви огромни кашони. "Какво ли има в тях?", учудих се аз, но изумлението ми стана още по-голямо, когато те натовариха кашоните в огромния асансьор и тръгнахме нагоре. Слязоха на нашия етаж и аз вече не знаех какво да си мисля. Понесоха кашоните към стаята, в която беше Васко", връща лентата назад изпълнителката на "Дано".

Реклама


Загадката се изяснила много бързо. Васко Кеца поръчал за 50-те долара банани, които по това време в Канада вървели по 19 цента килограма. "И се получили 263 кила, които му ги донесоха в хотела. Нали в България виждахме банани само по Нова година, та Васко е бил зажаднял за тях. Цялата му стая беше в банани! Той непрекъснато ни питаше: "Искате ли банани?". Накрая никой не искаше", смее се и досега на случката Богдана.
Друг неин колега, останал завинаги в сърцето й, е Боян Иванов. Половинката на Стефан Димитров не може да го прежали и досега, но намира сили да си припомни и техни общи преживелици, наситени с веселие.


"Специално за Боян и Борето Грънчаров бях купила една маса и зелено сукно за нея, за да играем на карти у нас. Те заедно с Мустафа Чаушев бяха много запалени по картите, за разлика от Васко, който дори не ги познава. И ставаше страхотно, като играехме, стигали са до караници, до бой, искаха да обръщат масата. "Ти си мошеник, няма повече да играя с теб!", викаше Боян на Мустафа, накрая обаче се прегръщаха и така до следващата игра", описва каретата Богдана.
Като кулинарка №1 в гилдията певицата винаги сервирала обилна вечеря на гостите си. "Веднъж вкъщи беше за един празник и Лили Иванова. Накрая на вечерята поднесох десерт, Васко и неговият импресарио Ивайло не се отказаха, но Лили ми прошушна: "Мога да го изям целия, но трябва да се пазя!". Тя е такава - с желязна дисциплина, подчинила е целия си живот на изкуството и затова толкова години е на върха. Когато и двете пеехме в Париж, четири месеца деляхме общ апартамент и не сме си казали нито една дума напреки! И въпреки че сме много различни като певици, и досега се чуваме и виждаме на големи празници", сподели изпълнителката. За разлика от естрадната прима Боян Иванов напук на диабета си можел да омете цяла тава баклава. "Веднъж на едно турне в провинцията изяде 50 крем карамела и му стана много зле, едва го спасиха", издава певицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама