Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13145363 www.bgdnes.bg

50-годишен е загиналият работник при взрива в Русе (Видео и снимки)

Работникът, загинал при взрива на цистерната по-рано днес, е бил 50-годишен, с дългогодишен опит. Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неясни засега причини се е запалила. Минути по-късно е последвал взрив.

Първи са реагирали служителите от завода, които са се опитали да овладеят огъня, а от пожарната светкавично са изпратили четири екипа, които са угасили горящата цистерна.

Реклама

При инцидента е пострадал още един малък камион, който е трябвало да зарежда в завода, а собственикът му се е спасил като по чудо.

На място пристигнаха представители на всички отговорни институции – кметът на Русе Пенчо Милков, директорът на ОДМВР-Русе ст. комисар Явор Димитров, директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова, началникът на Първа пожарна гл. инспектор Веселин Марков и др., за да се запознаят с обстановката и обстоятелствата, предаде "Русе Медиа".

Горяла е предната част на цистерната, но разследването ще установи какво точно се е случило. Зареждано е с минерално масло по първоначална информация, обясни гл. инспектор Веселин Марков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама