Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6714160 www.bgdnes.bg

Марчо Сървайвъра излетя от килията

Риалити героят е под домашен арест

Разклатено е обвинението на Марков за изнудване на длъжници в Перник

От ареста си тръгна риалити героят Марчо Марков, след като апелативният спецсъд замени мярката му "задържане под стража" с "домашен арест".

Марчо Сървайвъра, както стана известен той след участието си в екстремния тв формат, бе арестуван през ноември 2017 г. Тогава Марков и още четирима бяха задържани при мащабна акция на полицията и спецпрокуратурата в Перник. Прокуратурата ги обвини за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала на територията на миньорския град и Кюстендил.

Реклама

По това време Сървайвъра вече има и друго обвинение, според което Марков е част от бандата за рекет на Божидар Кузманов - Божо Кравата. Тя бе прибрана зад решетките след престрелката с несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите и хората му през юни 2016 в Слънчев бряг. По това дело Марчо Марков няма ограничителна мярка.

Сървайвъра е зад решетките до края на миналата седмица заради разследването срещу пернишката банда. Тогава той поиска от апелативния спецсъд да го пусне от ареста и магистратите уважиха молбата му. Марков се яви в залата видимо отслабнал, но според защитника му Мариана Тодорова той няма здравословни проблеми, съобщава сайтът Флагман.

По делото за пернишката група Сървайвъра е имал две обвинения. Апелативният съд го пуска под домашен арест, понеже едното от тях - за изнудване, било необосновано, обясни адвокат Тодорова пред "България Днес".

Интересна подробност от сагата на риалити героя с влизането му и излизането му от килията е, че през миналия ноември делото за определяне на мярката му за неотклонение протече по обратен ред. Тогава спецсъдът наложи на Марков "домашен арест", а горната инстанция разпореди "задържане под стража" след протест на прокуратурата, който отпадна преди дни.

До акцията в Перник се стигнало след жалби на пострадали, изпитали гнева на ударната група, след като не успели да се издължат навреме по кредитите си, стана ясно тогава. Ставало дума за не особено големи суми от порядъка на 200-300 лева, но това не пречело на силоваците да разчистват сметките си с бой и заплахи. Данни на разследването сочели, че като бивш кикбоксьор Марчо "нямал проблем да груха борчлиите". Според запознати Марчо и аверите му се занимавали със събиране на заеми от неплатежоспособни клиенти чрез използване на сила. Длъжниците са били подлагани на побои и заплахи заради невърнати в срок пари заедно с наложените им големи лихви, обявиха от прокуратурата след арестите на пернишката банда.

Появата на Сървайвъра в миньорския град се свързва с конфликта на Божо Кравата с Митьо Очите. Самият Марчо, както и Кузманов изчезнаха и се укриваха дълго след пукотевицата на Слънчака. По-късно се предадоха, а след освобождаването си от ареста тогава Марков споделил с близки, че се страхува от Очите и заради това се изнесъл от родния си град Поморие.

Реклама
Реклама
Реклама