Внучката на Тодор Колев - Теодора Кулева: Не съм с връзки в "Откраднат живот"

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Теодора Кулева

Теодора Кулева

Лили Иванова и дядо са ми пример

Коя е тя

25-годишната Теодора Кулева е внучка на големия актьор Тодор Колев. Завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Ивайло Христов. И двамата й родители - Албена Колева и Венцислав Кулев, са завършили ВИТИЗ. Майка й става актриса, а баща й пише пиеси и се занимава с журналистика. Когато решава да учи в академията, тя кандидатства, без никой да знае за родството й с Тодор Колев. Приемат я от втория път в класа на проф. Стефан Данаилов. Впоследствие Теодора се мести и завършва в класа на проф. Ивайло Христов. Теодора нашумя напоследък с ролята си в "Откраднат живот".

- Теодора, как влезе в хитовия сериал "Откраднат живот"?

- Явих се на кастинг, на който казах монолог в различни ситуации. Явно са ме харесали. Ходя на всички кастинги, защото не сме в Холивуд, за да си избираме. Актьорите у нас не са от богатите хора.

- Играеш ролята на плахата д-р Войнова, такава ли си ти в живота?

- О-о-о, не! Моят образ е на сричаща жена, но нататък ще стане съвсем друг, само почакайте... (смее се). Всъщност д-р Войнова е много различна от мен. Нещото, което ни свърза, е, че в сериала всички се чудят как е влязла в екипа и постоянно говорят за нея, че е връзкарка. Това на мен ми е болна тема, защото целият ми живот е свързан с подобни коментари зад гърба ми - че съм някъде заради протекции. Именно заради това не казах на Стефан Данаилов, че Тодор Колев ми е дядо, когато влязох в неговия клас. Моята идея беше да бъда приета заради собствените си заслуги. Омръзна ми непрекъснато да ме питат за дядо ми, за майка ми. Да носиш тази фамилия е чест, но аз сама вървя по пътя си и повярвайте, никой не ми го проправя, напротив. Иначе в "Откраднат живот" екипът е страхотен, създава усещане за семейство, което много ми допада.

- Дядо ти би ли те харесал в "Откраднат живот"?

- Би имал много забележки към мен със сигурност. Но човек се учи от грешките си.

- Преди години бе против комерса, а сега?

- Сега е различно. Като излязох на пазара, видях колко е трудно всичко, свързано с актьорство и издържане от това. Вече не бих си избирала само ролите, които искам. Бих правила всичко, но ще се опитвам да е на най-доброто ниво. И дядо ми правеше комерсиални неща, но ги правеше качествено.

- При теб природата не си е почивала - пееш джаз, свириш на пиано, играеш народни хора, танцуваш класически балет. Какво не можеш да правиш?

- Не мога да смятам. Зле съм с точните науки. Обаче опитвам да съм много добър човек, защото в нашите среди се отнасят не особено добре към децата на известните. Но съм решила да бъда добър човек, каквото и да ми струва това. Все пак съм взела много от школата на Ламбо, както и на Ивайло Христов. Работя къртовски, занимавам се и с музика, с джаз, играя в театъра.

- Мислила ли си да се явиш в X Fаcтоr, "Гласът на България"?

- Да, мислех, но смятам, че първо трябва да си изградя актьорската кариера, а после да се занимавам с пеене. Ако сега го направя, има опасност да ме надценят, а не искам това.

- Не си ли прекалено самокритична?

- Може би. Но на това ме е учил покойният ми дядо, както и майка ми. Винаги исках от дядо ми да ми покаже пътя и да ми даде мнението си за нещата, които правя. Той ме съветваше никога да не позволявам странични фактори от личния живот да ме разконцентрират в работата. Дядо винаги казваше, че актьорът трябва да е професионалист докрай. Това да бъда сериозна и да се опитвам винаги да направя нещата възможно най-добре, докато не усетя, че са станали, че са се получили. Дядо смяташе, че живеем в една дупка, в една малка провинция на света и че тук каквото и да постигне човек, то никога няма да бъде на световно ниво. И до такава степен живеех с тези думи, че в опита си да се стремя нагоре, може би малко съм прекалила с мачкането на самочувствието си. Но той е бил прав, в България професионалистите се срещат твърде рядко.

- Един такъв професионалист е Лили Иванова. Бяха приятели с Тодор Колев.

- Да, знам. Именно такъв човек беше дядо ми, като Лили Иванова. И двамата са ми пример. Сигурна съм, че когато тя изработва едно парче, работи по всяка нота, по всяко звучене и извивка хиляди пъти, за да е на световното си ниво. Така правеше и дядо. Защото Бог наистина дава талант на хората, но малко от тях успяват да го съхранят и развият с много труд. За съжаление да даваш всичко от себе си означава и да се пренебрегваш, личния си живот, любовта дори.

- Ти така ли правиш?

- Ами не точно. Разделих се с приятеля си Ервин Иванов, сватба няма да има. Сега в момента съм с друго гадже, колега актьор, чието име предпочитам да не споделям. Когато двама са в една сфера, някак е по-лесно.

- С д-р Ервин Иванов бяхте хубава двойка?

- Нещата приключиха, може би и заради това, че съм актриса. Той е с турско потекло и когато заживяхме заедно, нещата доста се промениха. Все пак в моята професия се налага да се целувам с други хора, да пътувам много и да отсъствам, а това на него не му харесваше. Той искаше жена, която да си седи вкъщи.

- В трупата на Плевенския куклено-драматичен театър си, играеш ли сега?

- Да, там съм и съм щастлива! Имам един прекрасен директор, който с изключително разбиране подхожда към целия ми снимачен процес в "Откраднат живот".

- Участваш ли още в пиесата "Дългият път на деня към нощта"?

- Свалиха я.

- Защото е негледаема ли?

- Не знам какво значи негледаема, при положение че винаги играем на пълен салон. Но не съм аз човекът, който решава.

- Участвала си и във филмите "Корпус за бързо реагиране", "Каръци", късометражни филми... театърът или киното обичаш повече?

- Голямата ми любов е киното, после е театърът. Но мечтая за ролята на Нина Заречная от "Чайка" на Чехов. Изключително труден образ.

- Коя е репликата от пиесата, която най-много се доближава до теб в живота?

- Тя е цитат от Шекспир: "Направени сме ний от сънища, и сънища отвред обгръщат този наш живот". Има и друга, която е много противоречива, но в някаква степен близка до мен. В "Дългият път на деня към нощта" единият брат казва на другия: "Всички ме изоставиха, само ти ми остана малкият ми брат, но аз няма да се примиря, докато не смажа и теб". Именно в тази реплика прозира всичко - ревността, любовта и разочарованието. Пиесата между другото е много свързана с разпада на семейството в XXI век. Не искам да се съизмервам с този разпад. Искам на душата ми да е светло. Такава съм аз, такова е и семейството ми, и слава Богу.

Радина сияе с бебока

Радина сияе с бебока

В страхотна форма се разходи из София Радина Кърджилова. Жената на Деян Донков сияеше и за това си има причина - актрисата се разходи с бебока, който роди наскоро. Случайни минувачи коментираха, че Радина изглежда много добре с новата си руса визия. да са живи и здрави! Снимки: България

Николета подкара чудовище

Николета подкара чудовище

С чудовищен джип джитка из София Николета Лозанова. Двамата с гаджето й, вратарят на "Левски" Николай Михайлов, спряха в забранената зона до парламента, за да може плеймейтката да си направи селфита на фона на катедралата "Св. Александър Невски", след като истински влюбените, хванати за ръка, отидоха в реномиран столичен хотел

Майката на Сузанита избяга в Италия

Майката на Сузанита избяга в Италия

В Италия забегна майката на Сузинита - Шенай. Не е ясна причина, по която бившата на Орхан Мурад е на Ботуша. Дали тя се е преместила там за постоянно, или е на почивка, Шенай не дава яснота. Знае се, че родителката на певицата се наслаждава на прекрасно време, гарнирано с ярко слънце. "Как е в България, вали ли, днес пак съм с къса пола, пия кафе

Сано при наследника на Карамански

Сано при наследника на Карамански

Актьорът Александър Сано замина за Швейцария. Екранният Косъм от "Под прикритие" е в Цюрих, за да подкрепи физически и психически доведения си син Иво Карамански-младши. Наследникът на покойния Кръстник на българската мафия е в алпийската страна на рехабилитация, след като загуби лявата си ръка при зверска автомобилна катастрофа

Муки е пънк кралица

Муки е пънк кралица

В пънк кралица се превърна Муки. Дъщерята на Стоянка Мутафова използва последните слънчеви дни, за да покаже наистина страхотна визия. Мукито се появи с черна блуза с надпис "Пънк кралица" и убийствени маратонки, които довършваха модерната й визия. Снимки: България

Обявиха, че Гришо е нечовек! (Видео)

Обявиха, че Гришо е нечовек! (Видео)

"Волето на годината!", "Григор Димитров е нечовек!", с тези суперлативи засипа най-добрия българския тенисист официалният канал на АТП "Тенис ТВ". 30-годишният хасковлия демонстрира невероятна игра на Мастърс турнира в Индиън Уелс, а признанието заслужи за едно свое воле в решаващия трети сет срещу поляка Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на

Актуално

Георги Господинов спечели най-престижната италианска награда за литература

Георги Господинов спечели най-престижната италианска награда за литература

Българският писател Георги Господинов е носителят на най-престижната италианска награда за литература "Премио Стрега Еуропео". Той е първият българин, удостоен с наградата, и първият писател от Източна Европа, който я получава, съобщи генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Отличието беше връчено днес на церемония в Торино като финален акцент от

Скелет с престилка плаши пешеходци във Варна

Скелет с престилка плаши пешеходци във Варна

Зевзеци във Варна си направиха шега за Хелоун няколко седмици предсрочно слагайки скелет с престилка и стетоскоп на прозореца на кооперацията, в която живеят. Снимка: Фейсбук/Забелязано във

Съдружникът на Божков на безгрижна раздумка

Съдружникът на Божков на безгрижна раздумка

Бизнесменът Георги Попов, който беше в Дубай със съдружника си Васил Божков, спокойно обикаля из столицата, видя "България Днес". Попов се видя с приятел край известен хотел и двамата си спретнаха безгрижна раздумка. Снимки: България

Ани Хоанг се маскира на комикс

Ани Хоанг се маскира на комикс

Като многоръкия Шива е фолкпевицата Ани Хоанг. Изпълнителката смогва едновременно да държи чаша с топла напитка, да пуши електронна цигара и да разхожда малкото си куче. И всичко това, докато сърфира по тесните тротоари в центъра на столицата. А облеклото й е наистина шармантно и маскировъчно. Снимки: България

1000 нови случая на COVID-19, 17,6% от тестваните, 86,60% от тях са без ваксина

1000 нови случая на COVID-19, 17,6% от тестваните, 86,60% от тях са без ваксина

1000 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа. Това са 17,6% от тестваните. Те са с 867 случая по-малко от вчера. Това сочат данните в Националната информационна система.  540 619 са общо случаите на коронавирус, потвърдени у нас към момента. 60 485  от тях са активни. 457 860 са излекуваните лица

Не пропускай

Секси фенка по бельо

Секси фенка по бельо

Една от най-известните футболни фенки в Италия - Франческа Брамбила, провокира последователите си в социалните мрежи. Моделката, която е привърженик на "Аталанта", се снима по бельо. Оказа се, че кадрите са от стара нейна фотосесия. Тя ги открила случайно, докато ровела из файловете на лаптопа си. На снимките блондинката е по бельо

Боряна Калейн спечели всички златни медали в Румъния

Боряна Калейн спечели всички златни медали в Румъния

Боряна Калейн беше безапелационна - след като триумфира в многобоя, спечели златните медали във всички финали на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чалъндж, която се проведе в Клуж Напока (Румъния). Боряна получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26

Проститутка раздели Мауро Икарди и Уанда Нара

Проститутка раздели Мауро Икарди и Уанда Нара

Жесток скандал извън терена разтърси футболния свят в съботната вечер. Аржентинската сексбомба Уанда Нара разкри, че къса с половинката си Мауро Икарди заради негова изневяра, която явно е поредна, за да се стигне до такава развръзка. “Ти унищожи още едно семейство заради проститутка”, написа Нара в Инстаграм

Григор се размина с финала в Индиън Уелс

Григор се размина с финала в Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна на полуфинал на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Българската звезда в тениса не намери начин да спечели срещу Камерън Нори и роденият в Южна Африка представител на Великобритания победи  6:2, 6:4. За Димитров това бе първи полуфинал на такъв турнир от 2019 г., когато в Париж загуби от Новак Джокович

Гигантски хищник измъкнат в Пазарджишко

Гигантски хищник измъкнат в Пазарджишко

Чудовищна щука успява да улови рибар на водоем в Пазарджишко. Любомир Донев от село Радилово отива със свой колега на популярната баластриера край село Динката при река Тополница. Залагат на риболов с 30-грамови тапи и стоманени поводи по 25 см. Куките им са 6/0 единични, а за стръв закачат живи каракудки