Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7142785 www.bgdnes.bg

Лещански се поболя

Астрологът не е излизал от дома си от 6 г. 

Астрологът Емил Лещански се поболя от стрес!

70-годишният звездоброец отказва да излезе от дома си вече 6 години, научи "България Днес".

"Съсипан е! Не е добре нито физически, нито психически. Подиграха се с труда му и той не можа да издържи", разказва с болка пред вестника жена му - Жени Танева, която е неотлъчно до него.

Звездата на Емил Лещански изгря преди повече от десетина години, когато той започна да пише хороскопи в българските всекидневници и те все излизаха верни. Интересът на Лещански към астрологията се появява още в ученическите му години, когато започва да се увлича по религиозна литература.

Реклама

През 2009 г. той хвърли в ужас и паника Хасково с предсказанието, че страховито земетресение точно на Великден ще затрие района. Хората масово напуснаха домовете си и спаха навън. Земетресение така и нямаше. Лещански бе съден и оправдан.

"Хубаво е, че в този труден момент хората, които му вярваха, останаха до него", допълва Жени.

Преди няколко години Лещански започва да пише книга. Почти успява да я завърши, но заради депресията, в която изпада, не довежда нещата до край. Отрекъл се е и от прогнозите, с които стана известен в цялата страна, макар че не веднъж е споделял, че астрологията е въздухът, който го поддържа жив.

"Нито публикува някъде, нито вкъщи се занимава с това. Няма желание за нищо. Преживява с инвалидната си пенсия и се е примирил. Много е тежко положението", допълва половинката му.

На 11-годишна възраст Лещански претърпява операция на тумор в мозъка и според него е един от малкото оцелели след такава интервенция. Застояването у дома през последните години отключват тази стара травма от детството и астрологът се обездвижва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама