Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7200944 www.bgdnes.bg

Отец Силвестър: Билбордовете с гейове са опасни!

Лъжа е, че няма нищо страшно в хомосексуализма, категоричен е свещеникът 

"Махнете билбордовете с гейове! Ако сме демократична държава, те трябва да бъдат свалени, защото са опасни за обществото. Един ден някой ще реши, че може да сложи плакат, който казва, че е хубаво да си канибал или да убиеш майка си".

Реклама

Това коментира пред "България Днес" отец Силвестър, духовен надзорник на Сливенската епархия.

Изказването му беше провокирано от появата в страната на билбордове за толерантност към еднополовите двойки. Върху плакатите има надпис "Няма страшно. Това е просто любов".

Появата на билбордовете предизвика ескалиране на напрежението във Варна и един от тях беше залят с боя от недоволни граждани. След случая и след сигнали от бесни варненци билбордовете бяха свалени. Гневни реакции имаше и в Бургас.

"Хомосексуалистите дискриминират различните от тях. Тази кампания е огромна лъжа и манипулация. Според мен нарушава закона. Те ни казват, че няма страшно, но това не е истина", казва още отец Силвестър.

"Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама", коментира организаторът на кампанията Симеон Василев от фондация "Глас". По негови думи прегръдка между двама мъже не е нещо скандално или порнографско.

"Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки снимки на голи жени и сватби", добави Василев. Проектът е съфинансиран от ЕС и възлиза на 150 000 евро. Планирано е кампанията да се проведе паралелно в Бургас, София, Варна и Пловдив до края на януари 2019 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама