Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7351878 www.bgdnes.bg

Кучка пее с Моцарт

Всестранно развити животни

Папагал сваля мадами, плъхове танцуват по двойки, слоница знае немски

В действителност животните са не по-малко талантливи, отколкото са хората. Те рядко получават сцена, на която да се изявяват. "България Днес" ви представя някои животински видове, които решават да направят нещо героично, за да грейнат в очите на своите собственици.

Сред тях е пловдивското куче Тера. Четириногото се учи да имитира Моцарт. Съвсем само! Усилията му дават резултат и стопанинът му, който е цигулар, започва да го взима със себе си, когато излиза да свири на улицата. Щом чуе мелодията на прочутата "Малка нощна музика", Тера заема творческа поза на главната в Пловдив и започва да джафка в синхрон с творбата.

Реклама

"Сама реши, че трябва да пее! Не съм я учил. Бях много изненадан, когато извиси глас", разказва пред "България Днес" Георги Димитров, на когото кучето партнира.

Голдън ретривърът се радва и на професионални ангажименти. Миналата година звездата бе поканена да пее на морска сватба. Почитателите й вече са безброй, като сред тях е и плеймейтката Джулиана Гани.

Засукан папагал сваля мацки във фоайето на хотел в Сандански. Славата му бързо се разнася и птицата, която носи името Тео, е със статут на звезда в курортното градче. Плейбоят внимателно оглежда гостите и обръща специално внимание на красивите дами. "Имаш страхотно дупе" и "Любовче, ела да те цункам" са топлафовете говорещото пернато. Въпреки фриволното му поведение жените не му се сърдят, а дори му се усмихват. Мъжете го защитават, че е прав и казва това, което виждат очите му. Забавните ситуации стават още по-весели и от факта, че след закачливите реплики Тео свирка на момичетата. Другият му талант е да имитира мелодиите на мобилни телефони и с голяма точност да ги изпълнява.

Друго пернато, този път от софийския зоопарк, също впечатлява с таланта си. Гарван гробар показва изключителни актьорски заложби, като се прави на умрял. Когато усети, че приближава публика, птицата ляга по гръб и стои неподвижна. От зоопарка припомнят, че гарваните са едни от най-интелигентните птици и освен че са актьори, успяват да имитират успешно човешка реч и други звуци.

Това далеч не е единствената звезда в столичния зоокът. Слоницата Артайда впечатлява с полиглотските си умения. Освен слонски и български тя чудесно разбира и немски език. Това кара гледачите й често да общуват с нея на западен език. Странният й талант може би си има логично обяснение. Слоницата е била цирков слон в Германия, преди да стане столичанка. За нея казват, че е много отзивчива и позволява на ветеринарния лекар редовно да й прави педикюр.

Реклама

След огромния слон ще ви представим нещо значително по-малко на размери, но също с доста интересен талант. Дресьор успява да научи плъхове да танцуват по двойки, да ходят на задни лапи и да се строяват в редица. Преди години Христо Станков, по прякор Мишката, обикаляше софийските улици и правеше истинско шоу. Сред звездите му бяха и няколко морски свинчета, които могат да теглят късмети от кутия и да предсказват бъдещето на минувачите.

Завиден талант има и вълкът Терес. Той може би е една от най-големите звезди в киното със своите над 70 участия в родни и чуждестранни продукции. Неговите роли са много впечатляващи. Може да се прави на умрял или да разкъсва трупове на загинали пилоти по команда във филма "Непобедимите 2".

За финал ви представяме една котка, на която всеки би завидял. Писаната Хайди е обиколила цяла България на мотор. Не, не го кара самата тя. Глезени животни като котките не биха си позволили да се затормозяват така. Вози я нейният стопанин Данаил Нешев. Преди няколко години двамата изкачиха един от най-живописните проходи в съседна Румъния - Трансфагарашан. С това приключение Хайди вероятно е единствената котка в света, достигнала до подобна височина от над 2000 метра.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама