Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7359089 www.bgdnes.bg

ТАСС: Отлагат Брекзит за 22 май. Би Би Си: Не, отлагат го за 7 май

Лидерите от Европейския съюз са се съгласили днес да отложат Брекзит за 22 май, но само ако британският парламент одобри до края на този месец сделката, договорена от премиерката Тереза Мей, каза източник на ТАСС в кулоарите на срещата на върха на съюза, цитиран от БТА.

Той уточни, че ако британските депутати не успеят да одобрят споразумението от трети опит, тогава ще бъде свикана извънредна среща на върха на ЕС, за да бъде взето окончателно решение какво да се направи по въпроса за Брекзит.

Реклама

"В момента лидерите на ЕС обсъждат удължаването да е до 7, а не до 22 май, каквато беше първоначалната информация", съобщава кореспондент на Би Би Си.

Лидерите от Европейския съюз обсъждат тази вечер на срещата си в Брюксел няколко варианта за отлагане на Брекзит - до 7 май, до края на годината или дори с отворена дата, казаха дипломатически източници, цитирани от Ройтерс.

"Това просто ще ни даде повече време, за да се подготвим за Брекзит без сделка", заяви един дипломат.

На срещата са били представени и други предложения - излизането на Великобритания от ЕС да бъде отложено за края на годината или дори датата да остане отворена, казаха източниците на Ройтерс.

Британската премиерка ще даде пресконференция в Брюксел по-късно тази вечер, казаха от нейната канцелария, без да посочат точен час, предаде Ройтерс.

Реклама
Реклама
Реклама