Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7417068 www.bgdnes.bg

Преврат на "Аскеери"-те

Младите взеха властта от фондацията на Миланов

Шест номинации за "Дебелянов и ангелите" на Пловдивския драматичен театър

Тих преврат се случи в Театъра на Българската армия, след като старото ръководство на фондация "Аскеер" подаде оставка, за да даде път на младите актьори, които за първа година ще организират празника за своите колеги на 24 май в Деня на българската писменост и култура.

"Скандал няма. Просто на общо събрание с гласуване и съвсем демократично се реши г-н Милен Миланов и останалите от управителния съвет на фондация "Аскеер" да бъдат заменени от нас, представителите на младото поколение", сподели на пресконференция Владислав Виолинов, който заема мястото на Миланов. На самото събитие не присъства никой от старото ръководство под претекст, че репетират нова постановка в театъра и са възпрепятствани.

Реклама

"Г-н Миланов каза, че не иска да ни се бърка. Вие младите трябва да си го направите по вашия начин, ни каза", обясни още Виолинов. За съжаление присъстващите не пропуснаха да отбележат, че с Милен Миланов са си тръгнали и спонсорите. Дали младите в театъра ще успеят да осъществят щастливия си преврат, предстои да видим.

Колкото до номинациите, правят впечатление шестте предложения за "Дебелянов и ангелите" на Пловдивския драматичен театър. Представлението е включено в състезателна категория за съвременна българска драматургия, режисьор, най-добро представление, поддържаща мъжка роля, дебют и сценография.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама