Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7462069 www.bgdnes.bg

ДиабеФор Протект – специална формула спира диабета advertorial icon

Диабетът е едно от най-сериозните съвременни заболявания. Американската диабетна асоциация излиза със становище, че ако не се вземат мерки, след 20 години, около 10% от населението на света ще страда от диабет. Освен това възрастта за развитие на диабет от тип 2 става все по-ранна. За съжаление вече все по-често и деца развиват тази болест. Самият диабет е изтощителен за организма, но всъщност най-сериозните проблеми за диабетиците от първи и втори тип са диабетните усложнения. Именно те са виновни за влошаването на качеството на живот. Усложненията, които възникват в сърдечно-съдовата система може да са дори и с фатален край.

Дългото боледуване от диабет, особено в случаите на неправилно контролиране на кръвната захар, има доста тежък ефект върху организма. Високите нива на кръвна захар и засилените оксидативни процеси изтощават организма.

Фините тъкани и микроциркулацията са най-често засегнати, именно затова голяма част от усложненията се изразяват именно в проблеми с очите, бъбреците, крайниците.

Диабетната ретинопатия и макулната дегенерация са често срещани проблеми при диабетиците, защото кръвоносните съдове в очите са много сензитивни и високите нива на глюкоза, асоциирани с оксидативен стрес, ги увреждат. На същия принцип се увреждат и нервите и циркулацията в крайниците. Завишената глюкоза трябва да бъде филтрирана от кръвта през бъбречните нефрони, това са миниатюрни каналчета, през които минава кръвта, за да се изхвърлят отпадните вещества.

Именно за да се избегнат или подобрят тези усложнения, серията Ботаник създаде ДиабеФор Протект - специална формула от антиоксидантна каскада, екстракти и минерали, специално разработени за диабетици, които страдат от диабет тип едно и тип две.

Ектрактът от гроздово семе подобрява миркоциркулацията. Уникалните активни съставки в гроздовото семе са мощни антиоксиданти, които имат най-добрата проводимост от всички антиоксиданти. Те преминават през кръвно-мозъчната бариера и достигат до най-фините кръвоносни съдове (включително очите и крайниците). Екстрактът от центела подобрява здравината и устойчивостта на кръвоносните съдове. Това е изключително важно, защото диабетиците са податливи на сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт. Екстрактът от леспедеза е изключително важен, защото той спомага функцията на бъбреците, освен това екстрактът в ДиабеФор Протект има свойството да възстановява нефронната тъкан. Натуралният витамин Е в ДиабеФор Протект предпазва сърдечно-съдовата система от заболявания, като натуралната форма е лесно усвоима от организма. Освен това витаминът е и мощен антиоксидант. Цинкът е много важен за всеки диабетик. Той е катализатор на множество метабилитни процеси, а именно те са нарушени при диабетиците. Освен това той има и благоприятно влияние върху метаболизма, зрението и кръвното налягане. Тривалентният хром в ДиабеФор Протект е от натурален източник (обогатени дрожди) - това е най-лесноусвоимата от организма форма. Хромът благоприятства поддържането на нормални нива на кръвна захар. Допълнително, проучвания сочат, че влияе благоприятно при диабетни усложнения.

ДиабеФор Протект е хранителна добавка, която се препоръчва за диабетици, които страдат от всякакъв вид диабет, тъй като може да предпази или да подобри състоянието на всеки диабетик при риск от диабетни усложнения.

Реклама
Реклама
Реклама