Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7468208 www.bgdnes.bg

Минисериалът "Чернобил" е с най-висок рейтинг в историята (Видео)

Едва дни след финала на най-успешния телевизионен сериал до момента - "Игра на тронове", върха на класацията за рейтинг беше оглавен от друга продукция на същата телевизия - HBO.

Минисериалът "Чернобил" зае първото място като тв поредицата с най-висок рейтинг в историята в сайта IMDB. Документалната поредица детронира хитове като "В обувките на Сатаната"(Breaking Bad) и фентъзи чудото "Игра на тронове".

Реклама

Рейтингът на "Чернобил" в онлайн платформата е 9,5 от 10, а неговите най-големи съперници са с по 9,4 съответно на 5-о и 6-о място.

В един от най-известните сайтове за критика и рейтинг на кино и тв продукции - Rotten Tomatos, сериалът се радва на 98% одобрение от феновете.

 Минисериалът се състои от 5 серии, които  проследяват събитията след ужасяващата авария в ядрената електроцентрала "Чернобил" през 1986 г. По-конкретно поредицата следи действията на "Комисията Чернобил", чиято отговорност е била да се справи с последиците от катастрофата. "Чернобил" проследява и какво се е случило с част от населението на най-засегнатия град - Припят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама