Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7568527 www.bgdnes.bg

Родата на Жоро Плъха скача срещу оневиняването на доктора

Близките на убития крадец Георги Джевизов - Жоро Плъха скочиха срещу решението на съда да оправдае д-р Иван Димитров! След като чу решението, с което анестезиологът е оневинен за убийството, почернената майка на Плъха изригна с крясъци в съдебната зала. Тя проклетиса магистратите и се закани да изрине съда.

Според Окръжния съд в Пловдив на 2 март м.г. д-р Димитров не е превишил пределите на неизбежната отбрана и се е защитавал от рома, който влязъл в дома му да краде. Медикът отнесе 2 г. условно за незаконен пищов. "Съжалявам за всичко, което стана. Като лекар съм призван да се грижа за човешкия живот. На толкова хора съм помогнал", каза докторът пред съда.

Прокуратурата е категорична, че ще обжалва оправдателната присъда. Адвокатът на роднините на убития Красимир Елдъров е потресен от решението д-р Димитров да бъде оправдан, след като по-рано сам призна вината си. "За убийство на котка са дали условно наказание, а в нашия случай има пълно оневиняване при смърт на човек", вайка се юристът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама