Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7640026 www.bgdnes.bg

Жената на килъра от Негован го отсвири

Теши се с Миле Китич и Шабан Шаулич

Георги Начев и Пламен Шляпашки се топят взаимно, твърдят, че съжаляват

Напълно отсвири своя мъж Нели Славова, съпруга на единия обвиняем за двойното убийство край Негован Пламен Шляпашки, видя "България Днес".

Реклама

Жената се е отдала на купон със сръбска музика и по нищо не личи, че се притеснява от тежките обвинения срещу половинката й и авера му Георги Начев. Вместо жалейки Нели Славова редовно публикува във своя фейсбук профил видеоклипове с любимите си изпълнители Миле Китич, Шабан Шаулич и др.

Двамата строители Пламен Шляпашки и Георги Начев бяха задържани и обвинени в жестокото убийство на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. Разложените им трупове, натъпкани в бидони, бяха намерени в езерото край софийското село Негован на 18 август т.г.

След арестите за бруталното престъпление Нели Славова даде няколко интервюта в медиите, в които заяви категорично, че съпругът й е невинен. Дори обяви, че събира пари, за да му наеме най-добрият адвокат. Въпреки това жената не се появи, за да подкрепи Шляпашки в столичната Съдебна палата в четвъртък, където апелативните магистрати решаваха за мерките за неотклонение на двамата обвиняеми.

"Съжаляваме, няма какво друго да кажем, това е всичко." Това бяха единствените думи, които Георги Начев и Пламен Шляпашки отрониха по повод обвиненията срещу тях в брутално двойно убийство.

Заради тежкото криминално престъпление, в което са обвинени, и заради опита да прикрият следите си Пламен и Георги остават за постоянно в ареста до началото на делото срещу тях, решиха магистратите.

По време на разпитите двамата задържани са направили самопризнания. Единствената разлика била в това, че всеки посочвал другия като мозък на престъплението.

Реклама

Мотивът за убийството е пари, категорични са криминалистите. Килърите са очаквали да приберат поне един милион лева, след като затрият треньора по борба и съпругата му, разкриват разследващи. Касапите планирали да ограбят до шушка спестяванията на разфасованите Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

През последните няколко години възрастната двойка е продала 7 апартамента на атрактивни локации в София на стойност над един милион лева.

Пламен Шляпашки познавал треньора по борба от около 15 години. Често бил наеман да ремонтира имотите на бившия спортист заедно с колегата си Георги Нанчев. Месеци преди убийството Йордан Атанасов споделил пред майстора, че лихвите по влоговете са ниски и няма полза да държи спестяванията си в банката. Затова Шляпашки и аверът му замислили да очистят възрастния треньор и жена му и да ги оберат.

Дни преди престъплението Пламен броил 1000 лева за незаконен пистолет със заглушител. На 14 юли Пламен и Георги пристигнали в апартамента около 10 часа сутринта, тъй като имали уговорка да ремонтират терасата на треньора по борба. Издебнали Марияна в момент, в който е в гръб, и пуснали един куршум в тила й. Треньорът по борба се опитал да защити съпругата си, хвърлил се върху килъра, но и той бил покосен с два куршума в гърдите, след това е довършен с изстрел в главата.

След убийството Пламен и Георги завлекли труповете на Марияна и Йордан в банята, където помещението било покрито с найлони. Разрязали главите им и крайниците, тъй като се оказало, че предварително закупените бидони били тесни. Повече от час и половина Пламен Шляпашки и Георги Начев разфасовали труповете на жертвите си. След това почистили банята с белина, за да заличат следите от кръв.

По бидоните ги разкриват

Труповете на жертвите край Негован са били натъпкани в три 80-литрови бидона. По етикет и фабричен номер на един от тях ченгетата успяват да разкрият, че именно Георги Начев и Пламен Шляпашки стоят зад бруталното престъпление. Бидоните били произведени в Румъния. Ченгетата открили фирмата вносител, както и магазина, в който се продавали. В него имало охранителни камери, които снимали вътре в обекта и известен периметър отвън. Оказало се, че в паметта на камерите са съхранени записите от 14 юли - деня, в който са извършени убийствата на съпрузите Атанасови в дома им на столичния булевард "Витоша". На видеото се виждат двамата обвинени, а служител на магазина е разпознал на кадрите задържаните впоследствие и обвинени за убийството клиенти, купили бидоните.

Реклама
Реклама
Реклама