Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7659653 www.bgdnes.bg

Стреляната Симона отсвири бившия

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона обезщетение за мъките, които преживя. Искът бе предявен от адвокат, който спести емоционалните преживявания на пострадалата.

Симона получи куршум в мозъка на 2 юни м.г. пред хотел "Сън Вилидж" в Слънчев бряг. Изстрелите от пищова на Михаил поразиха обожателя и шеф на младото момиче - хазартния бос Коста Николов-Миджурина. До кървавата развръзка се стигна, след като Михаил разбрал, че съдържателят на игрални зали сваля Симона, която работела за него като крупие. Поканите за срещи и вечерите в лъскави ресторанти разярили зарязания мъж и го подтикнали към вендета.

Реклама

Пред съдия Ангел Гагашев вчера Михаил се призна за виновен за кървавата касапница, за да спести една трета от наказанието си. Той отговаря за убийство и опит за убийство. В една зала с екзекутора влязоха роднините на убития 54-годишен бизнесмен. Двама от тях поискаха по 150 хиляди, а един - 50 хиляди лева кръвнина. Въпреки че делото тръгна по съкратената процедура, процесуалният им представител поиска разпит на свидетели. Те трябваше да докажат близостта на наследниците с жертвата и страданията им след загубата. До приключването на броя не стана ясна развръзката.

За стореното 37-годишният Михаил от Ямбол призна още пред ченгетата. Той сподели как му причерняло пред очите, като разбрал, че любимата му Симона излиза с по-възрастния бизнесмен. Твърди, че извършил престъплението, докато е бил в умопомрачение и не помни нищо от случилото се във фаталния ден.

Разказал, че работил като гард в едно от казината на Миджурина и го познавал. Месец по-рано се запознал с 22-годишната хубавица Симона и двамата започнали да излизат. Охранителят се влюбил лудо. Малко преди инцидента Михаил разбрал, че шефът на Симона я сваля и я кани на срещи. Полудял от ревност, отишъл в комплекса, където в хотелската си стая блондинката се оправяла за вечеря с бизнесмена.

На паркинга Михаил видял тузарския мерцедес на Миджурина. Доближил се пеша до лимузината и изстрелял от упор 3 куршума в хазартния бос на шофьорската седалка. В момента, в който засвистели изстрелите, Симона излязла от входа. Развикала се "Не, недей, недей!". Тогава Михаил се обърнал, насочил дулото към нея и я прострелял в лявото слепоочие. Крехкото момиче се строполило на земята, облечено в червена кадифена рокля.

"Съжалявам, че стрелях по Симона, обичам я много. Тя е истинската и най-голяма любов в живота ми. Не трябваше да го правя, не знам защо го направих. Изпаднах в амок, причерня ми и стрелях. Не мога да си простя, че й причиних това", ридаел влюбеният Михаил пред ченгетата. Най-големият му страх бил Симона да не издъхне.

След пукотевицата тя бе откарана в бургаската болница в много тежко състояние, с огнестрелна рана в лявото слепоочие. Неврохирурзите извършват животоспасяваща операция и няколко дни поддържат момичето в медикаментозна кома. След като идва в съзнание, става ясно, че куршумът е засегнал центрове на говора. Следващите месеци Симона прекарва в рехабилитации, за да може отново да комуникира нормално. По ирония на съдбата простреляната девойка е дъщеря на полицай. Баща й е шеф на полицията в Дряново, откъдето е семейството.

Реклама

Свидетели

Виновникът за кървавата касапница е задържан благодарение на свидетели на стрелбата. Екзекуцията става пред очите на приятели на Коста, които седели отзад в мерцедеса. Докато чакали Симона да слезе за вечеря, те станали свидетели на случилото се. Минути по-късно дали описание на стрелеца и така криминалистите знаели кого да преследват.

Михаил е спипан на ГКПП Лесово. Оказва се, че той е потеглил с "Опел Корса" към границата, където е задържан след проверка на документите. В колата ченгетата откриват оръжието - служебен пистолет "Макаров". Стрелецът твърди, че не е бягал, а отишъл да се предаде. "Бях с оръжие, без служебната си карта и знаех, че не мога да мина границата така. Минах през Ямбол, но не исках да се предавам там, а ме беше страх да се върна в Бургас, защото не знаех какво ще ми се случи. Реших да стигна до границата, защото смятам, че е по-безопасно да се предам там", посочил Михаил.

Реклама
Реклама
Реклама