Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7930266 www.bgdnes.bg

Пращат в зандана похитителя на Вики от Добрич

Едва осем години и осем месеца в затвора ще лежи извергът Мирослав Дяков, който отвлече и жестоко изтезава тийнейджърката от Добррич Виктория Георгиева.

Според магистратите жестоката постъпка дори заслужава по-малко наказание. От решението на Окръжния съд става ясно, че първоначално присъдата е 6 г. и 8 м., но заради богатото криминално минало на Дяков тя е завишена с още две години. И то за общо трите обвинения на рецидивиста наркоман. Наред с похищението той бе обвинен за жестоките мъченията на момичето и притежание на наркотици с цел продажба. Самият Дяков призна вината си и така си спести максимално предвиденото от закона наказание след споразумение с прокуратурата.
На самото дело извергът предпочете да не коментира ужасяващите си действия и с отнесен поглед изслуша прочитането на обвинителния акт. Коментар отказаха и роднините на Вики. Според близки на семейството девойката и до момента не може да се възстанови от 20-дневния плен, придружен с ужасяващи мъчения, които едва не костваха живота й.
Виктория е отвлечена от Мирослав на 3 юни, след като отива в дома му, за да си купи цигара с марихуана. Вместо дрогата, влизайки в жилището му, Дяков я пребива и завързва за леглото си. След това започват гаврите. Дилърът дрогира насила 18-годишно момиче, за да спре да вика. Започват жестоки побоища, а през 20-те дни плен на девойката не е даден и залък храна. Вместо това ежедневно е подлагана на нечовешки мъчения, сексуални гаври и дори горена с цигари.
След като не се прибира в дома си, майката на Вики подава сигнал в МВР. Момичето е обявено за издирване.
Дяков от своя страна прави опити да заличи следите си. С помощта на мъчения принуждава момичето да му даде паролата за профила си във фейсбук. След това изпраща няколко съобщения на майката от нейно име.
"Мамо, аз си намерих приятел, няма да се върна скоро", пишело в едно от тях.
На молбите на майката да се чуят по телефона отговор няма. Междувременно опитите на полицията да я открие удрят на камък.
До освобождаването на плененото момиче се стига след щастлива случайност. Това става, след като ченгета откриват дребни количества дрога в обикалящия в района на добричко училище Мирослав. Полицаите правят обиск и в дома на стария си познайник. Там попадат на потресаваща картина. В жилището намират полумъртва издирваната Виктория. Тя е измършавяла до неузнаваемост. При медицинския преглед става ясно, че през цялото време е държана дрогирана, без храна и вода. Друсана е поне с три вида наркотици, пребивана е и измъчвана. Цветът на кожата й е сивопепеляв. Закарана е в реанимацията на местната болница. Нивото на хемоглобина й е на долната граница, на ръба на живота. Била толкова наплашена, че при всеки опит да бъде докосната, подскачала от страх, разказа зам.-шефът на болницата д-р Бисер Ботев.
След няколкомесечно лечение състоянието на Вики бе стабилизирано, но според медици за преодоляването на психологическата травма ще трябва доста повече време от 8-те години на изверга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама