Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7951763 www.bgdnes.bg

До 3 г. затвор грозят Стайко Стайков

Темида решава за свободата на милионерския наследник

За неподчинение към полицаи и фалшив сигнал до 112 ще отговаря синът на алкохолния бос Миню

До 3 години затвор грозят сина на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко. След екшъна на столичния бул. "Черни връх" в сряда вечерта Софийската районна прокуратура му повдига две обвинения. За неподчинение към орган на властта се предвиждат до 3 г. лишаване от свобода или глоба от 500 до 2000 лв. За фалшив сигнал до спешния телефон 112 Стайков-младши е заплашен от 2 г. пандиз.

Реклама

Въпреки че обвиненията не са за тежки престъпления, от прокуратурата се запъват и удължават задържането на милионерския наследник до 72 часа. "За двете провинения законът предвижда административна глоба, а не арест", пояснява адвокатът на Стайко Васил Крумов. Очаква се днес синът на алкохолния бос да бъде конвоиран до Софийския районен съд, който да се произнесе по мярката му за неотклонение.

По всяка вероятност защитата ще заложи на здравословните проблеми на арестанта. Преди време самият той обясни, че се налага да му правят пункция на главата, но не се е съгласил, защото още изследва вариантите. Именно заради болежките магистратите назначават осморна експертиза и заради заключението й пуснаха наследника под домашен арест.

Мярката на Стайко изтича, тъй като за 8 месеца спецпрокуратурата не успява да внесе в съда делото на престъпната банда за данъчни престъпления, пране на пари и производство на нелегални цигари в Карнобат. По него се разследват Стайко, татко му Миню и още шестима. Прокурорите се заканват да внесат обвинителния акт съвсем скоро и делото да започне. През това време наследникът се озова на свобода, а за да не се случи същото и с баща му, разследващите му повдигат нови обвинения. Те са за източване на европрограми през Държавен фонд "Земеделие". Този процес вече е в съда и започва през януари.

През януари т.г. Стайко Стайков заплита мистерия с внезапната си поява, тъй като се води издирван от Интерпол. Докато физиономията му грее от рубриката с червени бюлетини, той посещава "Пирогов". Твърди, че е бил похитен и не е знаел, че го дирят. МВР обявява, че не открива данни за отвличане. По случая Софийската градска прокуратура започва разследване. То е потулено между институциите и никой от държавното обвинение не знае къде се намира.

Според полицейската информация в сряда вечерта, преди да бъде закопчан, Стайко се е обадил на спешния телефон с нови твърдения за похищение. Шефовете на МВР приемат действията на Стайков-младши като подигравка със служителите на реда. Версията на арестанта е, че дал документите си минути по-рано и затова е отказал нова проверка. Официалните данни на полицията са, че Стайко е спрян за проверка, тъй като се е движил в бронирана кола и още един джип с въоръжена охрана. Стайко твърди, че е изненадан в района на хотел "Маринела" от 4 буса на жандармерията и 20-ина униформени.

Реклама
Реклама
Реклама