Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8873643 www.bgdnes.bg

Сеч на дървета в столицата

Районът тайно заграден през нощта

Софиянци алармират за унищожаване на горичка в квартал "Св. Троица", чиновници отричат

За масова сеч на горичка в столичния квартал "Св. Троица" алармират местни жители пред "България Днес"!
Гората се намира в карето между ул. "Зографски манастир", ул. "Цар Иван Александър", ул. "Леди Страндфорд" и ул. "Цар Симеон" в квартала, а според живеещи наблизо районът е ограден преди няколко седмици през нощта и ще бъде застроен с кооперации.
"Има инвестиционен проект, а по информация мястото ще бъде застроено от фирма, която е създадена в края на 2019 г. Притесненията са ни, че няма да има отстояние между сградите. Такава сеч се случи и с още няколко горички в квартала, а това е една от последните останали в района", алармира пред вестника Йоана Тодорова, която живее наблизо.
"България Днес" отправи запитване до община "Илинден", към който принадлежи гористата местност.


"Служители от районната администрация извършиха проверка по документи и на място на 23 юли и установиха, че мястото е частна собственост на общинско търговско дружество. По границите на горецитираните имоти е изградена лека прозирна ограда, за която не се изисква издаване на разрешение за строеж. Към настоящият момент районната администрация няма данни за предстоящо строителство. При извършената проверка на място нарушения не са установени", отговарят от общината.
В местността ще бъдат отстранени дървета от вида обикновен орех, ясен, черница и 3 бр. пирамидална топола.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама