Холистичният лечител Дончо Кръстев: Смърт няма, само преход към вечен живот

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Холистичният лечител Дончо Кръстев: Смърт няма, само преход към вечен живот

Измисленият от мен "Танц на спиралата" удължава живота

Кой е той

Дончо Кръстев е бакалавър по хуманна медицина, терапевт, холистичен учител, инструктор по кунг-фу, стил Шон Донг Во Дао. Роден е на 6 ноември 1974 г. Член е на Научноизследователския център по медицинска биофизика. Методиката му "Танцът на спиралата" е доказала своята ефективност и е включена в проект "Екология, природа, дълголетие" на НИЦМБ. Още като дете усеща невидимо присъствие, което му помага, пази го и го напътства. С години изучава източна и западна натурфилософия и този процес води до съставянето на философско-езотеричния трактат в стихове - "Пътник". Творбата се появява след 7-годишно изследване на най-древната позната на човечеството гадателска система - "И дзин". След това следват и други книги.

- Г-н Кръстев, предлагате на последователите си "Танцът на спиралата". Какво точно е това?

- Това е уникална система за здраве и дълголетие, която дава познание за нас самите и света около нас. Може да се използва във всички сфери - за по-високи физически постижения в спорта например, в изкуството, в науката. Състои се от две части - теоретична и практична, с три комплекса даоистки енергийни упражнения, съобразени с новата енергетика на Земята и Слънцето.

- От тази година се говори, че вибрациите на Земята са много повишени, имате ли обяснение на това?

- Да! От 1999 г. се случи една уникална подредба на планетите спрямо Слънцето. Оттогава вибрациите на Земята започнаха да се повишават. За да сме в баланс с планетарните промени и по-високите вибрации, се налага да станем по-добри първо към себе си, а после и към другите, да не се гневим, да не сме лоши. Трябва да се погрижим и за тялото си. Ще ни помогнат упражненията от "Танцът на спиралата", които премахват емоционалните и менталните блокажи. Ако не направим това, ще последва деградация на физическото тяло.

- Вярвате ли, че смъртта е краят?

- Не. Смърт няма, има преход и вечен живот. И който започне да играе танца на спиралата, го разбира. Изпълнението дори на само някои от упражненията тонизира, зарежда с енергия, гарантира здраве. Отключват се способности като ясновидство и телепатия. Освен упражненията винаги се казат мантри, това са формули, които повишават осъзнатостта. Дух, душа и тяло се обединяват в едно.

- Вие сте създател на тези упражнения, имат ли те нещо общо с ДНК, която има същата структура - спирална?

- Всяка енергия е спирала и това може да се види в растежа на дърветата, в птиците, въртенето на Земята, структурата на клетките. Има, да. Ние сме изградени от тази спирала. Иначе танцът не е сложен, изпълняват се леки дихателни упражнения със завъртане в осемте посоки на света - изток, запад, север, юг, североизток, северозапад, югоизток, югозапад. Важното е, че когато го правиш, получаваш необходимото количество енергия. Останалите комплекси са обикновени упражнения от дао йогата и действат на всички нива, като някои от тях се правят с изричане на стихове или мантри. Могат да се прилагат и за лечение на целия организъм. За всеки проблем има упражнение. То се изпълнява в точно определена посока осем пъти. Най-добре е да се играе сутрин.

- Дервишите също имат определени практики, чрез които повишават тези свои енергии.

- Моята система е различна, защото се изпълнява в правилната посока на света, т.е. така поне мисля и имам доказателства за това. Иначе, да, дервишите се доближават до моята система. При тях обаче от всяка посока идва определен вид енергия. Тази ценна информация в един момент се завоалира и се крие от хората. Само посветени познават тази система.

- Значи, когато хората танцуват упражненията ви, могат да оздравеят, така ли?

- Като използва "Танцът на спиралата", човек става творец на собствения си живот. Превръща се в по-осъзнат, отключва скрития си потенциал и оздравява, успокоява се. Чрез танца може да разберете във всеки момент коя храна е най-подходяща за вас, какви течности е най-добре да приема, от какви храни може де се лиши, тъй като започва да ти става лошо, след като тялото ти свикне с движенията, когато нещо е "отровно" за теб.

- Как ви дойде идеята за този танц?

- По време на медитация. Цяла една година си оформях мислите как да се получи. Както знаем - "Всичко тече, всичко се променя. Единственото, което не се променя, е самата промяна". Тази истина е била известна на древните мъдреци. За да е добре човек, трябва да е в тон с промените в себе си и в околния свят. Живеем в период на квантов преход и енергията на Земята и галактиката вече е различна. Елементът метал изчезва, по-точно повишава енергетиката си и се трансформира в огън и вода. Затова и децата вече се раждат с по-малко желязо в кръвта. Калцият в костите на хората също намалява за сметка на силиция. Увеличава се лимфната течност в телата.

- Пишете стихове. Как се вписват те във вашата система?

- Стиховете ми също имат лечебна сила. Проблемът е, че хората трудно се хармонизират с настъпващите промени. Тяхната имунна система се срива, а начините, чрез които се опитват да възстановят здравето си - с приемане на хранителни добавки, билки, лекарства, има слаб или краткотраен ефект. Оттам произтичат и постоянната неудовлетвореност при много от тях, хроничната умора и отлив на енергия от тялото. Новите, трудно лечими заболявания не се повлияват от познатите досега лекарства и методи. И точно в този смисъл съм написал и лечебни стихове, като всеки от тях е свързан с определен елемент. И когато някой има здравословен проблем, може да казва тези стихове като мантра.

- Коронавируса как си обяснявате, че се появи - по изкуствен начин или природата си отмъщава?

- Не вярвам, че вирусът е изкуствено създаден, но и не е отмъщение на природата, както смятат голяма част от хората. Това е изпитание, а не наказание. Не съм привърженик на новата ваксина против коронавируса, тъй като още не е изпробвана. Иначе, да, ваксините са спасили много животи. Но да се предпазиш от този вирус можеш както с моите практики, така и с различни добавки, медитации. Не познавам човек, който да практикува "Танцът на спиралата", да се е разболял от коронавирус.

- Вариантът с "чипирането" ни след ваксиниране съществува ли?

- Ако тези "висши" сили са решили да ни чипират, имат хиляди начини чрез наночастиците да го направят и няма да разчитат на ваксините или на въвеждането на 5G мрежите, каквато е другата теория.

- Кога ще продължите със семинарите, които преди водихте?

- Надявам се след края на пандемията да продължим, дано скоро да свърши.

- Странно е, че сте написали хитове за попфолк изпълнителите Нелина и Анелия. Ще продължите ли и в тази насока?

- Не, това беше по-скоро случайно, с колега ги направихме, докато работихме за "Пайнер", но беше отдавна. Но това не е основното, с което бих искал да се занимавам.

Антъни Иванов скъса с гаджето

Антъни Иванов скъса с гаджето

Най-добрият български плувец Антъни Иванов се раздели с ученическата си любов. Той е скъсал с гаджето си Габриела Димитрова преди няколко месеца, научи "България Днес". Оттогава е сам и няма нова любима до себе си. "Приятелка нямам - сподели един от най-популярните ни спортисти. - Предпочитам да не коментирам нещата между нас

Отварачката мята голям боклук

Отварачката мята голям боклук

Сама си изхвърля боклука фолкпевицата Мария, видя "България Днес". Миньончето чинно занесе до контейнера торбата със смет, която беше със сериозни за нея размери. След като освободи място в колата си, Мария запълни багажника с торбички с покупки. Браво! Снимки: "България

Тошко Йорданов яхна звяр за 80 бона

Тошко Йорданов яхна звяр за 80 бона

Сценаристът не ползва шофьор и охрана  Заместникът на Слави обожава немските возила Черен лъскав звяр за около 80 бона яхна дясната ръка на Слави Трифонов - сценаристът и официално признат от електората депутат Тошко Йорданов, изловиха го да форсира двигателя из столицата топпапараците на "България Днес"

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов: Обиден съм на статуквото

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов: Обиден съм на статуквото

Каквито и албуми да правиш, щом не ги въртят, се губи смисълът КОЙ Е ТОЙ Йордан Караджов е роден в София на 20 януари 1952 г. Баща му Петър е бивш боксьор от отбора на "Славия", но също така е пеел в хор "Кавал". Данчо учи в 36-о основно училище "Максим Горки", където е и първата му сценична изява, след това продължава образованието си в Техникума

Толумов и Сладкото се редуват да изнасилват Руждие

Толумов и Сладкото се редуват да изнасилват Руждие

Кървава трагедия край село Бяла река Убиват приятеля й Севгин, нея наръгват с нож 8 пъти, но тя оживява Двамата бивши затворници Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападат безпомощна влюбена двойка в мрака. Убиват Севгин Мюмюнов, а приятелката му Руждие Зекирия изнасилват, наръгват и захвърлят полумъртва

Нора се разголи

Нора се разголи

Половинката на вратарят Тим Хауърд - Нора Сегура, се завърна в социалните мрежи след кратка почивка. Направи го запомнящо се. Моделката, която не се свени да се съблича, отново се поразголи. Тя позира по прозрачен халат, облегнала се на прозореца. Тоалетът й не скрива нищо от изваяните й форми. Интересно е

Актуално

Мария Бакалова говори за емоциите си около "Оскар" в "Добро утро, Америка" (Видео)

Мария Бакалова говори за емоциите си около "Оскар" в "Добро утро, Америка" (Видео)

Актрисата Мария Бакалова бе специален гост в сутрешния блок на ABC – "Добро утро, Америка". В интервюто българката говори за емоциите си около номинацията за "Оскар". Споделя и за участието си в новия филм на Джъд Апатоу – "Балонът". Българката очаква да разбере дали ще бъде отличена с "Оскар" за ролята си в "Борат 2"

Бойко Василев стана млад татко

Бойко Василев стана млад татко

Бойко Василев, водещият на "Панорама", стана млад татко, след като съпругата му Албена Колчакова - продуцент на сутрешния блок на БНТ, го дари със син на 14 април. Часове след раждането тя оповести радостната новина на приятелите си във фейсбук, като написа: "Двамата с Бойко сме щастливи да споделим, че се роди Георги - смел и горд

Баровеца и квартет "Славей" с нова песен

Баровеца и квартет "Славей" с нова песен

Илиян Михов-Баровеца пуска нова песен с квартет "Славей". "Залюбил е Георги" е песен в ритъма на дайчово хоро. Автор на текста, музиката и аранжимента е самия Баровеца. Записа, миксинга и мастеринга е осъществен в неговото студио. Участието на квартет "Славей" обогатява и придава блясък на звучността

2517 новозаразени с COVID-19 - 16,5% от тестваните, излекувани са 3647

2517 новозаразени с COVID-19 - 16,5% от тестваните, излекувани са 3647

2517, с 427 случая по-малко от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа. Това са 16,5% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 15 297 теста, oт които 8072 са PCR, а 7225 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

Певецът на "Ей Си/Ди Си" Брайън Джонсън пише мемоари

Певецът на "Ей Си/Ди Си" Брайън Джонсън пише мемоари

Легендарният певец на групата "Ей Си / Ди Си" Брайън Джонсън обяви излизането на неговите мемоари, озаглавени "Животите на Брайън", които ще видят бял свят на 26 октомври, пише Контактмюзик. Издателят ще бъде "Пенгуин Рандъм хаус" и в автобиографията авторът ще проследи житието си на музикант и като певец на една от най-големите рок групи в света

Не пропускай

2944 новозаразени с COVID-19 - 16,8% от тестваните, излекувани са 2890

2944 новозаразени с COVID-19 - 16,8% от тестваните, излекувани са 2890

2944, със 178 случая по-малко от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа. Това са 16,8% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 16 242 теста, oт които 9892 са PCR, а 7073 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

Съпругата на президента Румен Радев с аневризми* в мозъка, може да са усложнения след COVID

Съпругата на президента Румен Радев с аневризми* в мозъка, може да са усложнения след COVID

Десислава Радева е в болница, лекари твърдят, че засега състоянието ѝ е сериозно, но стабилно Съпругата на президента Десислава Радева е приета в тежко състояние в столичната болница “Св. Иван Рилски” с аневризма, съобщи ПИК. Източник на  от болницата потвърди новината, но каза, че се правят скенер и ядрено-магнитен резонанс

Почина проф. Мирослава Кортенска

Почина проф. Мирослава Кортенска

Днес в 18 ч. почина професор Мирослава Кортенска. Това съобщи във фейсбук дъщеря й Веселина Господинова.  Проф. д-р Мирослава Кортенска - театрален критик, културолог и медиен експерт, преподавател в катедра „Кино, телевизия и театър“ в Югозападния университет в Благоевград (от 2000 г.), бе в кома в Първа градска болница в София

Григор започна с победа в Монте Карло

Григор започна с победа в Монте Карло

Григор Димитров започна с победа сезона на червени кортове. В първия кръг на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Монте Карло българската звезда в тениса отстрани 6:3, 6:4 германския гигант Ян-Ленард Щруф. Димитров изоставаше 1:3 в първия сет, но направи серия от 5 поредни гейма.  В следващия кръг Григор ще играе с Жереми Шарди (Фр)

Ангелов даде 2 варианта за ваксиниралите се с “АстраЗенека”

Ангелов даде 2 варианта за ваксиниралите се с “АстраЗенека”

Днешната доставка на ремдесивир ще задоволи потребностите в страната Току-що разпределихме 8000 дози ремдесивир, в склада има 15 хил. Благодарение на нашата доставка нямаме никакви притеснения. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред журналисти. В БулБио-НЦЗПБ представители на регионални здравни инспекции в страната