Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9535835 www.bgdnes.bg

Луиза и Духовникова: Да спрем с театъра!

Двете звезди се присъединяват към апела на Владо Пенев 

Луиза Григорова и Теодора Духовникова са поредните две звезди, които в края на февруари се присъединяват към апела на Владо Пенев, а именно: "Да спрем с театъра в пандемията! Да направим пауза и после да го възстановим!"

Луиза Григорова-Макариев в момента се радва на майчинството и всички непознати трепети около първата рожба, но въпреки това следи отблизо ситуацията и изцяло подкрепя колегите си в решението им да обявят, че са против театрите да са отворени по време на ковид пандемията.

Реклама

"И аз подкрепям Владо Пенев, както и много колеги, с които се виждам и чувам. Това е един излишен напън да имитираме дейност, която не е нито здраво защитена, нито икономически обоснована, нито е нормалният процес на случване на нещата в един театър. Всички хора, които ще пострадат от това, особено артистите на свободна практика, трябва да бъдат компенсирани, защото нищо от това не се случва по наша вина", казва Теодора Духовникова и добавя: "Всичко, което става в театъра в момента, наподобява това, че уж върви някаква дейност, но всъщност такава няма. Мисля, че отворените театри в момента са единствено гордостта на Министерството на културата. Един вид - "Ето, кризата върви и трещи навън, но нашите театри са отворени!". Театрите може да са отворени, но са празни. Непрекъснато актьорите боледуват, представления падат, няма нищо вдъхновяващо в момента. Вече искрено искам това нещо да се маха и да минаваме напред!"

Освен че подкрепя Владо Пенев и Теодора Духовникова, Луиза Григорова е на мнение, че онлайн излъчванията на театъра всъщност не са подходящо решение - нито в пандемията, нито по принцип: "Театърът може да бъде усетен само когато отидеш да гледаш на живо. Някой, който досега не е бил на театър и гледа нещо онлайн, едва ли ще започне да ходи на театър след това. Ако му хареса, просто ще продължи да гледа онлайн. За да влезеш в залата, трябва възпитание, което идва от родителите. Да им покажем нещо онлайн... не мисля че ще ги вкараме в театрите след това", казва Григорова и завършва: "Ужасно тъжно е да се играе на 30% капацитет от залата. Не знам защо тази мъка трябва да продължава!"

Между другото към апела за пауза на театъра по време на пандемия миналата седмица се присъедини и Юлиан Вергов, който сподели, че според него актьорите са като "на обстрел" с вируса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама