Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9694832 www.bgdnes.bg

Толумов и Сладкото се редуват да изнасилват Руждие

Кървава трагедия край село Бяла река

Убиват приятеля й Севгин, нея наръгват с нож 8 пъти, но тя оживява

Двамата бивши затворници Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападат безпомощна влюбена двойка в мрака. Убиват Севгин Мюмюнов, а приятелката му Руждие Зекирия изнасилват, наръгват и захвърлят полумъртва. Трагедията се разиграва в пловдивското село Бяла река в средата на 2000 година.

Злощастната вечер започва с веселба. На 13 май 2000 г. 19-годишната Руждие и 20-годишният Севгин решават да отидат на дискотека в комплекса "Могилата", близо до димитровградското село Върбица. Тръгват, но се налага да спрат на бензиностанция край с. Бяла река, за да заредят с гориво колата. Двадесет минути след полунощ виждат едно спокойно местенце и отбиват, за да се полюбуват един на друг. Тогава става немислимото.

Реклама

Изненадващо от мрака се появяват два мъжки силуета. Толумов и Сладкото разбиват стъклото, бият няколко крошета на Севгин и го издърпват от колата. Нахвърлят се върху Руждие. Момчето прави всичко по силите си, за да ги спре, което не се нрави на престъпниците. Те побесняват, започват да го млатят, впоследствие го застрелват в кръста и слепоочието. Казват на момичето, че само са го приспали и ще се освести след няколко часа. Претарашват Руждие и отнемат златните обеци и пръстени, както и телефона. После захвърлят трупа на Севгин в крайпътните храсти.

Насилниците качват в колата изпадналата в шок Руждие. Закарват я до параклиса "Свети Илия" в село Бяла река. Там я пребиват, разкъсват й дрехите и се редуват да я изнасилват. След бруталната гавра я наръгват осем пъти в шията, гърдите и корема. Зарязват я цялата в кръв и се омитат, като мислят, че са я довършили.

Оказва се, че ножът не засяга сънната артерия и Руждие оцелява. Тя пълзи няколко часа, докато накрая стига до пътя. В ранната сутрин на 14 май около 7 часа ченге от Първомай отива на работа и забелязва жертвата. Притичва се на помощ и успява да чуе как Руждие със сетни сили казва, че е била нападната и изпада отново в несвяст. Полицаят я откарва към близката болница и поставя охрана пред стаята й. През това време униформените се връщат на местопрестъплението и откриват трупа на Севгин.

Руждие идва в съзнание, успява да направи описания на нападателите си. Съставят компютърен профил на двамата изнасилвачи. Този на Толумов се оказва изключително точен. При разпита Руждие с мъка си припомня началото на кошмарната нощ - "Най-много ме изплаши това, че ни нападнаха, без да кажат една дума, сякаш предварително знаеха какво точно ще направят".

Униформените упорито разследват, но не успяват да открият улики от бандитите, разполагат само с техни описания. Извършителите се успокояват, че няма да бъдат заловени, и продължават с набезите. В един момент между тях започва да се появява напрежение и недоверие. Двамата се скарват жестоко, докато пътуват с открадната кола. Толумов предлага да спрат, защото подозира, че аверът му иска да го очисти. Спират, Толумов не оставя шанс на Сладкото, вади пистолет и го гръмва. Качва трупа му в багажника и го захвърля в крайпътна канафка. После запалва колата.

Всичко се разплита, когато на 20 юни снимат филм край село Царимир. Мъж и жена се натъкват на труп на приблизителна възраст около 40 г. Жертвата има няколко огнестрелни рани. По отпечатъците криминалисти установяват, че това е Иван Серафимов-Сладкото. Полицията предприема серия от разпити на всичките авери на Сладкото. Привикват последователно девет души. За изненада на ченгетата двама от тях отговарят на описанието на Руждие. Единият се оказва Людвиг Толумов, който получава доживот зад решетките.

Килърът накисва мъртвия ортак

Само месец след нападението над Руждие и Севгин Толумов и Сладкото спират колата на двама немски туристи. Убиват Кристиян Херлем, а Хайди Коломб я изнасилват и убиват. Черепът й е открит в една урва, а части от тялото й са пръстнати в околността. Толумов се опитва да се дистанцира от случая - "От Иван разбрах, че е нападнал двойка немци край Павел баня. Хвърлил мъжа в пропастта, а жената изнасилил и бутнал в дерето". По този начин Толумов пробва да се отърве, като накисне авера си Сладкото, когото впоследствие ликвидира.

Реклама
Реклама
Реклама