Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9893043 www.bgdnes.bg

Лия няма да се връща на сцената

След като издаде нов албум

И за миг не съжалявам, че избрах семейството пред работата, казва певицата

С авторски 12 песни се завръща след 17-годишна пауза грандамата на попфолка Лия. Въпреки новия албум тя няма амбиции да обикаля нощните заведения и да се конкурира с новото поколение певици. Целта на фолклегендата е да популяризира качествената българска музика.

"Не мисля за участия. Всички песни са авторски, работих с прекрасни професионалисти. Реших, че трябва да се пуснат и чуят красиви и стойностни неща. Музика, която разказва и провокира" - разказва пред вестника Лия, която скоро ще е готова и с албума си с народна музика.

Реклама

Емилия Парушкова, както е името на изпълнителката, е една от малкото звезди, решили да загърбят кариерата в името на семейството. Твърди, че никога не е съжалявала за това, и малко я е яд, че вече дъщеря й е на 14 години и няма толкова много нужда от нея.

"Нито за миг не съм се замисляла дали да продължа да работя, или да се отдам на семейството. И за миг през изминалите години не съм съжалила за избора си. Детето обаче расте. Изведнъж се оказах с много свободно време. Новата ми музика е моето спасение, защото, когато човек има този талант, той не може да се отрече завинаги от него" - обяснява още певицата.

Една от причините за завръщането й е мъжът на Лия - Георги. Той я стимулира да продължи да прави песни, след като чува първите две. Винаги в него е намирала човека, който я подкрепя безрезервно.

"Мъжът ми е като един Дон Кихот. Човек на честта, който винаги иска искрени отношения. В нашето семейство честността е най-важното. Георги е мой съдник и стимул" - казва с любов Лия за половинката си.

Да избяга от комерса е една от вечните цели на певицата, въпреки че не отрича, че той продава и артистите са готови да преглътнат много, за да станат популярни. Не само музиката в жанра се е променила от златните години на кариерата й до днес, но и отношенията между певиците. До ден днешен Лия поддържа близко приятелство с редица свои колежки.

"Били сме възпитавани по различен начин, всяко следващо поколение е различно. Имахме респект към семейство, към училище. Оттам започва всичко. При нас имаше истинско приятелство, работихме рамо до рамо. Нямаше завист и злоба" - спомня си Лия.

Реклама

Работейки в смутните времена в зората на попфолка, на певицата й се налага да пее и пред тогавашните хора от подземния свят. Въпреки страховитите истории на нейни колежки за митичните подземни босове Лия твърди, че никога не е имало от какво да се страхува.

"Никога не съм имала проблеми с тези хора. Ако си вършиш работата съвестно и с професионализъм, всичко е наред" - отсича Лия.

Реклама
Реклама
Реклама