Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/9896508 www.bgdnes.bg

Борисов към Заев: Нищо няма да излезе от днешната ви среща с Радев

Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент не може да се върши работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат. Това каза Бойко Борисов на среща с премиера на Северна Македония Зоран Заев, който е в София. 

Първата среща на македонската делегация у нас бе с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Георг Георгиев, Даниел Митов и Екатерина Захариева.

Реклама

Ако не намерим решение като две държави, две нации, два народа, поколения млади македонци и българи ще се мразят. Ще направим така, че да не ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да мине през тях, каза Борисов. 

Сегашното служебно правителство има всички права, може да преговаря с вас. Те ще избягат от отговорност, те винаги така правят, в същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са за Република Северна Македония да влезе в ЕС, каза още Бойко Борисов.

Зоран Заев изтъкна, че благодарение на правителството, лично на премиера Борисов, на парламента, повторно е върнато вниманието на ЕС към Западните Балкани, не само към Република Северна Македония.

По-късно днес премиерът Заев ще има срещи със служебния премиер Стефан Янев и с президента Румен Радев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама