Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10064768 www.bgdnes.bg

Полицията стреля по ротвайлер, нападнал стопанката си и неин съсед в Долна Оряховица

Всичко се случва на централната улица в града

Ротвайлер нахапа собственичката си и мъж от Долна Оряховица в събота по обед. Стигнало се е и до стрелба от полицай по агресивното животно, съобщи Нова тв.

Инцидентът става на централната улица в града, където се е разхождало отвързаното куче. Стопанката му и съсед са направили опит да го вържат, когато животното се нахвърля върху тях.

Реклама

„Виждал съм кучето, то не ми е посягало. Доколкото разбрах е било дразнено. Дъщерята на стопанина е тръгнала да ги разтървава“, обясни съсед.

Минаващи хора са опитали да помогнат на съседа и жената, но и те са получили няколко нахапвания. Най-тежко е пострадал мъжът. Той е със счупен крак във великотърновската ортопедия.

„Станалото, станало. Ухапване, това е. Не мога да ви кажа нищо по въпроса”, коментира потърпевшият.

Жената е в хирургичното отделение на горнооряховската болница, без опасност за живота. „Има около осем рани на гърба, горната част на дясната ръка, пръста, китката, на краката, на десния прасец, на дясната подбедрица - почти цялото тяло”, каза хирургът д-р Елиас Хадад.

На мястото на инцидента е повикана полиция. Последвала и стрелба по ротвайлера, но кучето избягало в покрайнините на града. От кметството в Долна Оряховица излязоха със съобщение, в което помолиха жителите да не излизат от домовете си.

След 10-часово търсене обаче ротвайлерът е открит и по желание на собственика му - бивш полицай, е настанено в приют. Мъжът не беше открит за коментар от екипа ни. От полицията са започнали разследване.

Реклама
Реклама
Реклама