Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10236947 www.bgdnes.bg

Фермерът с ампутирания крак с протеза и дом

Само за 2 дни му събраха 27 000 лева 

Хиляди благодарности, много съм щастлив, заяви прочувствено мъжът 

Простреляният фермер Юсеин ще получи протеза за ампутирания си крак, а опожареният му дом ще бъде възстановен.

"България Днес" разказа личната му история, а само за 2 дни добри хора събраха 27 000 лева и мъжът от великотърновското Горско Ново село има шанс отново да ходи нормално.

Реклама

"На 18 януари м.г. съпругът ми излезе на лов здрав, но не се върна същият. Към 15,30 ч. разбрах, че е тежко прострелян. След многократни операции на крака му бе присадена биологична артерия, но от бедрената кост липсваха 10 сантиметра. Вследствие на огнестрелната рана и газовата гангрена се борихме за спасяването му, но на 18 август т.г. се наложи ампутация на крака. Не знам съдбата защо пожела, но на 21 септември т.г. мечтаният ни дом изгоря", разказа преди дни драматичната история съпругата Димитрина Кавръкова, с която имат две дъщерички.

"Преди няколко дни не знаех какво ще правим, а сега съм много щастлив. Хиляди благодарности на хората, които ни помогнаха. Живот и здраве, надявам се за коледните празници да сме във възстановената ни къща", сподели прочувствено пред "България Днес" Юсеин Кавръков. В момента той живее временно със семейството си в жилището на баща си.

Фермерът добавя, че в понеделник отива при специалист, който ще започне протезирането и сглобяването на отделните детайли.

Екип от строители вече са започнали оглед на опожарената къща, като ще преценят дали да бъде съборена и построена наново, или да се възстанови сегашната конструкция. Няколко фирми са обещали да дарят строителни материали за ремонта.

"Българите за пореден път доказаха колко добри и състрадателни хора са. Виждам в очите на Юсеин и семейството му колко са щастливи и как не могат да повярват колко бързо се промени към хубаво техният живот", заяви пред вестника Николинка Хаджиева, кметица на Горско Ново село.

Поклон пред всички дарители!

Реклама
Реклама
Реклама