Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10301096 www.bgdnes.bg

Светльо Витков на косъм от смъртта

Кола със 160 км/ч връхлетяла музиканта, шофьорът си тръгнал най-спокойно

На косъм от смъртта се разминава Светльо Витков. Музикантът, който е кандидат за президент, се отървава без сериозни последствия след тежка катастрофа.

За зверския инцидент разкри самият Витков в социалната мрежа. Той се случил около полунощ в София.

Реклама

По думите му шофьорът, който причинил катастрофата, се врязал в автомобила на музиканта със 160 км в час. Колата е премазана от ударите, които не са били един или два.

"Колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост. Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената. Около 300 метра удари, въртене и влачене и 5 метра смляна мантинела. Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде. Тъкмо си помислих, че всичко свърши, и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака. Мина цяла вечност, докато всичко свърши с удар в стената. Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания", описва катастрофата Витков.

Вокалистът на "Хиподил" веднага потърсил сметка на шофьора, който едва не убива него и спътниците му. Той се оказал младеж, каращ огромен джип.

"Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките", разкрива Витков.

На мястото на произшествието веднага се отзоват екипи на КАТ и Бърза помощ. Полицията повече от час прави протоколи и тестове за алкохол и наркотици. А след всичко младежът, който едва не убил Витков, се качва най-спокойно в джипа и си тръгва.

"Той е потенциален убиец - категоричен е музикантът. - С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел, той си тръгна. Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител или всички заедно! Няма извинение за такова поведение на пътя! Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива "герои" - надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот", ядосва се Витков, който настоява за промяна в Закона за движение по пътищата, която да е безмилостна към такива. Прав е!

Реклама
Реклама
Реклама