Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10810357 www.bgdnes.bg

Тровят кучета с антифриз

Ужас в полите на Витоша

Емблематичният стадион "Кривуля" е в ядрото на проблема

Тровени с антифриз и агонизиращи кучета! Това е една от най-често срещаните гледки в последно време в тузарския столичен квартал Бояна, видя "България Днес".

Собственици на отровени четириноги алармираха в социалните мрежи за проблема, а след призива им да спре разхвърлянето на хляб, напоен с антфриз, и безразборното изтребване на кучета се появиха още потърпевши, разкриващи орисията на домашните си любимци.

Реклама

Оказва се, че проблем е разхождането на кучетата на игрището, което отдавна се е превърнало в любимо място за разходки на хората от квартала. Но не и за кучета според някои.

"Добре, хората отвоювахме "Кривуля", но започнахме да воюваме един с друг. Отговарям на всички условия за битката на "Кривуля" - имаме къща наблизо, бяхме на протестите, подписахме се, плащаме си данъци. Въпросът ми е защо аз нямам правото да ходя свободно там само защото имам куче и пораснало вече дете? Защо трябва да се чувствам мърша и гонена, защото съм с куче? Защо след запазването на "Кривуля" се тровят животни?", гневи се Юлия Начева.

Спорът за това дали кучкарите могат и трябва да разхождат четириногите си приятели на "Кривуля" е в основата на тровенето, категорични са потърпевши от вандалските прояви пред вестника. И добавят, че е било по-добре бившият национал Даниел Боримиров да беше реализирал проекта си за футболни игрища, отколкото да се случват грозните събития.

Някои от животните са били спасени благодарение на навременната намеса на граждани, живеещи под полите на Витоша в иначе баровския софийски квартал. Но съдбата както на улични, така и на породисти кучета не е същата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама